Суспільство

Межа між безуглими і безмозглими

Безугла — корисна недотепа, наполягає, щоб Бутусов не давав своїх репортажів із фронту, бо репортажі демаскують розташування українських військ. Звичайно, Мар’яна Безугла, депутатка від «слуг народу», озвучує не тільки свою думку, а й думку декого із командування армії. То забороніть також карти, котрі щодня з’являються в мережі, демонструючи хід боїв. Зараз такі технології, що росіяни чудово можуть бачити розташування наших військ і без репортажів Бутусова, і без згаданих карт.

Натомість репортажі з фронту існували завжди. Не кожний журналіст здатний на такі репортажі. До речі, Гемінгвей робив репортажі прямо з лінії зіткнення в часі війни в Іспанії.

Суспільство потребує таких журналістів, бо інформація навіть у воєнний час має бути різною, щоб картина була адекватною. Єдине і дозоване джерело інформації — це сталінізм, розстріл офіцерами підлеглих — це сталінізм. І якщо в армії є такі авторитарні тенденції — це погано, бо НАТО так не працює, демократичне суспільство так не працює.

Затикати рота журналістам з високим авторитетом, перетворювати їх на ворогів народу — це також сталінізм.

Безугла попри свій молодий вік — релікт доби совка і свідчення того, що і в нашому суспільстві чимало тих, хто ототожнює порядок з насильством, а не правом, а свободу слова хоче обмежити під будь-яким претекстом. Україна невіддільна від свободи слова, що його має поважати і з ним має рахуватися навіть СБУ.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *