Суспільство

Недільні сентенції про гуманізм

Тиждень не п’ю кави… Абсолютно ніяких глибинних змін не відчуваю. Якось цілий рік зовсім не вживав алкоголю — пофіг. Дев’ять років — поміркований веган… Ну, таке… Звідси можна вивести єдину абсолютну закономірність: нічого ні від чого не залежить. Або, як казав Кастанеда, жодна річ в цьому світі не важливіша за якусь іншу. Світ — безсторонній, йому — пофіг. Оцінки й оцінювання — то наше, людськЕ!

Не треба себе обманювати: від квіноа ні в кого не відвалиться жо*а, а від пляшки вина ніхто не потрапить у Глеваху. А от звірів їсти не треба…

Ісайя Берлін писав, що гуманізм не буває частковим, лише повним. Тобто, не можна бути хорошою людиною і любити смажену курицю. Неможливо добути просвітлення наминаючи почеревину й кров’янку. Так воно не працює!

Зазвичай в цьому місці приходять люди і цитують когось із мудрих, що, мовляв: не гріх їсти свиню, головне — не їсти одне одного. Як правило, саме ці люди їдять і одне одного, і свиню.

А якщо серйозно, то вже через якісь сто-двісті років наші онуки-правнуки будуть з жахом читати в книжках, що їхні предки їли мнясо і для цього СПЕЦІАЛЬНО (!!!) розводили та вбивали тварин… До того все йде… Так само, як ми зараз читаємо про канібалізм…

Віталій Чепинога

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *