Політика

Співучасть і потурання

Те, що діється в Україні, росія робила в Сирії – бомбувала міста, знищила тисячі, якщо не десятки тисяч цивільних. Медійні картинки і повідомлення ні на шо не впливали. Сирійських біженців приймали так само, як навесні 2022-го українців. Це зворушливо, проте росія залишилась безкарною. Перед тим те саме росія робила в Грузії, перед тим — у Чечні, знищивши значну частину цього волелюбного кавказького народу.

Про це багато писали, є навіть премія ім. Анни Політковської, яка мужньо викривала злочини кремля, за що поплатилася життям. Світовою спільнотою не було вжито жодних заходів. 2014-го, коли росія намагалася роздмухати в Україні громадянську війну, яку готувала десятиріччями, зокрема і передусім на території України (питання до наших урядів і безпекових служб – чим вони всі ті роки займалися?) в Сочі відбувалася… Олімпіада.

Її навіть не забойкотували, вже не кажучи про те, щоб скасувати. Так світ потурав і потурає росії, заохочуючи і підбурюючи її до нових звірств. Сьогодні, у мить, коли росія влучає в житлову багатоповерхівку в Дніпрі, представниця росії бере участь у конкурсі краси «Міс Світу»…

росія далі на багатьох самітах, спортивних змаганнях, культурних заходах. росія далі продає нафту і газ і багато іншого – попри санкції, в обхід санкцій. Мало того, росія сидить у раді безпеки ООН і ніхто не може, чи, правильніше, не бажає покласти цьому знущанню з принципів ООН, міжнародного права, здорового глузду і етичних основ край.

Що це інакше, як не співучасть і потурання? Банки, компанії і корпорації, які не пішли з росії, солідаризуються з убивцями і співфінансують їх. Доки так триватиме, доти росія коїтиме свої моторошні злочини проти людяності – сьогодні в Україні, завтра будь-де інде.

Тимофій Гаврилів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *