Суспільство

Ніколи не здаватися!

«Я вважаю, що успіх може бути досягнутий тільки через повторювані невдачі і самоаналіз. Фактично успіх – це тільки 1відсоток вашої роботи, а інші 99 – це невдачі», — говорить Соітіро Хонда, засновник компанії Honda. Не здаватися – ось єдиний спосіб досягти успіху. Немає більш важливого вміння в житті, ніж змусити підняти себе на ноги після невдачі.

Щоб зробити це максимально швидко, не поринаючи в депресії й іншу каламуть, є 12 моментів, про які варто пам’ятати:

1. ПОКИ ВИ ЖИВІ, ВСЕ МОЖЛИВО. Смерть – єдина поважна причина, щоб здатися. А поки живі-здорові, у вас є необмежена кількість спроб досягти своєї мети.
2. БУДЬТЕ РЕАЛІСТАМИ. Добре зробити щось з першого разу неможливо, але це не причина відразу все покинути. Будуть промахи, будуть помилки, але буде і свій досвід, і буде своя дорога.
3. ВИ СИЛЬНІШЕ, НІЖ ДУМАЄТЕ. У одної крихітної проблеми немає шансів зупинити вас. Як немає шансів і у десяти, ста або тисячі таких же крихітних невдач.
4. ПРОЯВІТЬ СЕБЕ. Беріть відповідальність, покажіть себе, заявіть про себе, домагайтеся того, чого хочете досягти. Скромність корисна тільки іноді і в дуже помірних дозах.
5. ЧИ РОБИВ ЦЕ ХТОСЬ РАНІШЕ? Так? Чудово, і у вас теж вийде.
6. ВІРТЕ В СВОЮ МРІЮ, навіть якщо вам кажуть, що це нездійсненно. Невже ви думаєте, що хоч щось путнє на землі створювалося за цілковитої підтримки і схваленні оточуючих?
7. ВАШІ БЛИЗЬКІ можуть як ніхто інший надихнути вас не здаватися і йти далі своїм шляхом. Поділіться з ними своїми переживаннями, не тримайте все в собі.
8. Є ЛЮДИ В ГІРШОМУ СТАНОВИЩІ, НІЖ ВИ. Завжди. Мільйонам людей ще важче, але вони продовжують боротьбу за своє існування.
9. ВИ ЗАСЛУГОВУЄТЕ ЩАСТЯ, як і будь-яка інша людина на планеті.
10. НАДИХАЮЧИ ІНШИХ, ви допомагаєте не здаватися і самому собі. Немає нічого більш мотивуючого, ніж допомога ближньому.
11. ВИ ВЖЕ ТАК БЛИЗЬКО. Китайська мудрість говорить: спокуса здатися буде особливо потужною незадовго до перемоги. Отож, якщо бажання здатися стало особливо велике, перемога не за горами. Тримайтеся!
12. ВСЬОМУ СВІЙ ЧАС. Уолт Дісней був звільнений з газети через брак ідей, Менделєєв мав трійку з хімії, Ейнштейн не говорив до 4-х років і вчитель охарактеризував його, як розумово відсталого. Згадайте про це, коли вам здається, що нічого не виходить. Прийде і ваш час.

Володимир Коскін

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *