Суспільство

П’яні дядьки за кермом

Учора увечері під Києвом трапилась жахлива аварія… Батько. Мати. Дочка. Син. Їх більше нема… Іще один син бореться за життя… Щоб до скону згадувати свою щасливу родину і день, коли п’яна тварина за кермом «Мерседеса» Антон Желепа забрав її в могилу під Конча-Заспою…

Питання кримінальної відповідальності за водіння у нетверезому стані в Україні не просто назріло, а перезріло. Надто люблять у нас це діло. Кожного вечора від Києва і до самого забитого села, в ресторанах збираються дядьки «порєшать вопроси». І кожного вечора роз’їжджаються, п’яні, за кермом.

І коли 22 листопада 2018 року коаліцією БПП-НФ було ухвалено закон про кримінальну відповідальність п’яних за кермом, це була чергова реформа серед багатьох, якої так ніхто і не помітив. До речі, штришок. «Білі пальта» з «Самопомочі» не дали за закон ЖОДНОГО голосу. Такий у «білих пальт» стиль.

Згідно закону, кримінальна відповідальність мала вступити в силу з 1 січня 2020 року. Але 3 грудня 2019 року монобільшість «Слуг Народу» у турборежимі голосує відтермінування дії закону на півроку…

А ще через півроку президент Зеленський підписує закон про скасування кримінальної відповідальності за п’янство за кермом. Бо «ровним» пацанам із «Велюру» буде некомфортно на зоні, а кидати пити в їхні плани не входить.

Ось вам і реформи від Зеленського: наш міні-імператор скасовує кримінальну відповідальність для п’яного бидла, а п’яне бидло вбиває людей.

Сергій Марченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *