Хвиля Десни » 13 Липня, 2020

Daily Archives: 13 Липня, 2020

Суспільство

… І сепарська тварюка між дітей

Published by:

Траса Київ-Львів. Зупиняємося на заправці. Позаду під’їжджає автобус. З нього гамірливо і радісно висипають дітлахи. Спортивні шорти, всі в однакових жовтих кепках. На кепках логотип спортивного клубу. Хто стає в чергу до вбиральні, хто в чергу до каси. Щебечуть між собою українською.

Continue reading

Суспільство

П’яні дядьки за кермом

Published by:

Учора увечері під Києвом трапилась жахлива аварія… Батько. Мати. Дочка. Син. Їх більше нема… Іще один син бореться за життя… Щоб до скону згадувати свою щасливу родину і день, коли п’яна тварина за кермом «Мерседеса» Антон Желепа забрав її в могилу під Конча-Заспою…

Continue reading

Суспільство

Пряде гроза

Published by:

З полуденного овиду пряде гроза. На баских вороних, із вітром у гривах. Од грізного хропання заніміло птаство тільки сойка десь одчайно скликала своїх шибайголових пташенять, що пробують крило. Сосни стали як укопані, чекають урочого часу, наче долі.

Continue reading

Суспільство

Як я обираю помідори

Published by:

Віднедавна я на базарі намагаюся купувати саме помідори «Але…». Усе відбулося кілька тижнів тому, коли ціна на них на базарах пішла вниз. Тоді я став свідком такої розмови між покупчинею та провачинею. На запитання: які помідори кращі?, продавчиня показала на окремий ящик з-поміж найдорожчих і мовила: «Ось ці. Вони по 35, але… вони солодкі».

Continue reading

Культура

«Плаче захмарене небо»

Published by:

Українській авторській пісні «Плаче захмарене небо», яку й досі вважають народною, сповнюється 57 років!!! Перші пісні Ярослав Вишиваний почав писати ще під час навчання у Теребовлянському культосвітньому училищі. Грав на баяні, трубі, скрипці, гітарі. А перша серйозна робота з’явилася аж у Чернівецькому університеті, куди 1961 року вступив на філологічний факультет.

Continue reading