Суспільство

Про мільярди і смерть

Він помер мільярдером у віці 56 років від раку підшлункової залози. І його останні слова (Стіва Джобса) змушують замислитися над сенсом життя…

«Врешті-решт, багатство — це просто факт життя, до якого я звик. В цей момент, коли я лежу в ліжку хворий і згадую все своє життя, я розумію, що все визнання і багатство, які у мене є, безглузді і позбавлені вищого сенсу перед лицем неминучої смерті.

Побалуйте себе добре.
І поважайте інших. Чим старші ми стаємо, тим більше ми розумнішаємо, і поступово ми розуміємо, що годинник, який коштує $ 30 і годинник, який коштує $ 300, показують один і той же час. Чи будемо ми носити з собою гаманець, який коштує 30 $ або гаманець, який коштує 300 $, — обидва вміщають однакову суму грошей.

Чи будемо ми їздити на автомобілі вартістю 150 000 доларів або на машині вартістю 30 000 доларів — дорога і відстань однакові, і ми досягаємо того ж місця призначення. Якщо ми вип’ємо пляшку вартістю 300 доларів або вино вартістю 10 доларів, то «кайф» буде однаковим.

У будинку, в якому ми живемо, площею 300 квадратних метрів або 3000 квадратних метрів — ти однаково самотній. Ваше справжнє внутрішнє щастя виходить не з матеріальних речей цього світу.

Якщо ви летите в літаку першого класу або економ-класу і літак падає, то ти падаєш разом з ним.

Отже …
Сподіваюся, ви розумієте, що коли у вас є друзі або хтось, з ким можна поговорити, то це справжнє щастя! П’ять незаперечних фактів: не виховуйте в своїх дітях прагнення бути багатими. Виховуйте їх так, щоб вони прагнули бути щасливими. Тому, коли вони виростуть, вони будуть знати цінність речей, а не ціну.

Їжте їжу як ліки. В іншому випадку ви повинні будете їсти ліки в якості їжі. Ті, хто вас любить, ніколи не покинуть Вас, навіть якщо у них є 100% причин відмовитися від Вас. Він або вона завжди знайде одну причину бути стійким і не залишити Вас.

Існує велика різниця між тим, щоб бути людиною, і тим, щоб бути людяним. Якщо ви хочете йти швидко, йдіть поодинці! Але якщо ви хочете піти далеко, йдіть разом!»

Надія Проданюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *