Суспільство

Роздуми біля квітника

Не бійтеся своїх снів… Навколишній світ ще дивовижніший, ніж те, що може приснитися. Якщо нічний кошмар посміхнеться синіми чи зеленими зубами – не лякайтеся, в реалі це норма. У Штатах вигадали різнобарвний зубний лак, який не має смаку і не змивається понад добу. З їстівними барвниками. Чудернацько виглядає? Є трохи. Зате для модних панянок – саме те. Особливо у Вальпургієву ніч або Хеловін.

Якщо в тому кошмарі всі товари в будинку зроблені китайцями – не бійтеся поганої якості, бійтеся креативу від цих пронирливих співпланетників. Вони вже створили гнучкий смартфон і рідкого робота, як завжди, з купою недоліків, але, гадаю, покупці знайдуться. Лякає думка: а що вони зігнуть чи розіллють далі?

Якщо почуваєтеся зламаними, починайте потроху збиратися докупи. Подумайте про космічний телескоп Kepler, який припинив функціонувати, згас і завис у космічному просторі марним каменем. А через якийсь час несподівано прокинувся від свого льодового сну і… знайшов ще 44 (!) невідомі раніше екзопланети.

Якщо навіть уві сні боїтеся урізноманітнити життя, згадайте голландців, які вже намилувалися тюльпанами іііііііі вирішили додати у свій настрій пікантну нотку, створивши з цибулин цих вишуканих квітів… елітну горілку. Ось таким моментам ми дивуємося. А почувши серед ночі тривожне завивання сирени, піддаємося денній втомі і спимо далі. Оце от найстрашніше у нинішньому світі — не боятися справді моторошних речей. Бо така нерозважлива відчайдушність робить нас уразливими.

Кажуть що сни надають сенс навколишньому світу. Адже це він дивний, а не його нічний відбиток. Дивний і страшний світ, у якому квітують вогники тюльпанів і, водночас, вогненні квіти вибухів. Де мальовничий захід сонця змінюється загравою пожежі. Де в небі несподівано з’являється полярне сяйво і такі ж несподівані авіабомби. Де селекціонери і любителі, всупереч природі, прагнуть вивести квіти чорного кольору.

Наповнити ці келихи із сонячним промінням нічним мороком. Навіщо? — запитаєте. Та щоб було. А навіщо бомблять сонячну квітку — Україну? Риторичне запитання? У тому й справа, що ні. Просто відповідь набуває вагомості десь у небесній канцелярії. І озвучать її ЗСУ.

Євдокія Тютюнник

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *