Суспільство

«Соломонове» рішення

Минулого тижня довелось мені проїхати трасою М02 (Кіпті-Бачівськ), що колись називалась «Московською». Раніше це була бетонка, потім, до Євро-2012, її капітально відремонтували: дещо розширили, поробили узбіччя, поставили бетонні зупинки і навіть дорожні туалети біля кожної.

Останні представляли собою яку-не-яку, а все ж зручність. Втім люде наші встигли там насвинячити ще до чемпіонату Європи, правда, дорожники дев’ять років тому той сором спромоглися прибрати, але відтоді, коли хтось із ШРЕДів і заглядав до тих жовтеньких будочок, то хіба що раз на два-три роки. Відтак можете уявити загальний стан тієї антисанітарії, що творилась у відхожих місцях траси М02.

І ось їдемо «московською» трасою та й дивуємось: наче ж був отут туалет, а нема… І тут наче був… І тут… Нема! Ніби корова язиком злизала. Не полінувався, спинився, пройшов і побачив дивовижу. Нема туалета.

Подумав: ну, не розумні чини сидять тепер в Мінавтодорі, чи то пак Мінінфраструктурі? Чи як там?! Дев’ять років не могли дати раду цим туалетам, аж ось прийшов хтось новий і вирішив проблему у найкардинальніший спосіб: є туалет – є проблема. Нема туалета – і проблем нема! Соломонове рішення!

Цікаво, яке прізвище в того «соломона»? Уявляю, як він там обурювався нашим людом, що за дев’ять років примудрився вщерть заповнити неглибокі ямки придорожних туалетів і всі використані папірці, серветки, прокладки, памперси і коробки цигарок лишав просто на підлозі. Певно, хотів, аби люде те своє забирали з собою. Ні, щоб оголошення повісити: мовляв, громадяни, покористувались над нашою діркою вашими серветками – заберіть їх із собою.

Тож «Соломон» сказав: прибрати!
А ШРЕДи раді старатися: знесли. І ями засипали – від гріха подалі, аби не трапився з кимось нещасний випадок: ще хтось потоне в тім лайні.

Ось думаю тепер: як же воно далі буде? Куди подітися тим людЯм, що в мандрах своїх досі справляли нужду над круглою діркою в бетонній будці без дверей?

Відтак раджу тим, хто збирається їхати трасою М02 брати з собою в дорогу великий непрозорий мішок і нічний горщик. Коли припече, сядете на узбіччі, мішок на голову, щоб не соромно, а те своє з собою потім заберете – хіба ж ми не цивілізовані люде, хіба ж станемо узбіччя М02 за**рати?

Володимир Ворона

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *