Суспільство

Сотня загинула, а мільйони змирилися…

Читаю дуже розумні статті з приводу нинішнього стану України. Головний мотив — апокаліпсису не відбулося. Це як кому… Я вважаюся, що ми — всередині апокаліпсису, бо живемо уже у відвертій пародії на Україну, в країні, де дискредитовано усі ідеали — національні й загальнолюдські, ті ідеали, які відстоював Майдан, за які загинула Небесна сотня.

Пародія на президента, що її афішує на кожному кроці наш гарант, — це зовсім не дрібна неприємність, це страшне національне приниження, приниження тієї гідності людської в українському варіанті, що й була мотором останньої нашої революції.

Сотня людей загинула на Інститутській, а мільйони змирилися з тим, що їхню гідність потоптано. Мабуть, у тих мільйонів (і в мене теж!) ніколи тієї гідності й не було.

Людям без гідності і честі, без неписаного морального кодексу чи правил не допоможуть ні партії, ні варяги, ні модернізатори, ні традиціоналісти, ні правова система, ні МВФ.

Нашим президентом є людина, яка за визначенням не може бути президентом, яка лише зайвий раз підтверджує головну тезу Путіна: Україна — це історичне непорозуміння.

І найбільша вина у всьому цьому українських еліт, які все ж є і які не чинять жодного спротиву тим обставинам, в яких опинилися.

Роксана Харчук

1 Коментар

  1. Анатолій Пінчук

    СОТНЯ загинула в 2014 році…
    І не одна! І не одна тисяча кращих синів України вже загинула, і продовжують гинути мало не кожен день!
    А в 2019 в першому турі президентських виборів кожен 10-ий виборець з Чернігівщини проголосував за «рюсскій мір». Це в середньому, а в деяких районах – це кожен 5-ий, кожен 6-ий! (А вибір був…)
    Зате в другому турі ¾ виборців дружно з’їхали з глузду, і ПІД ЧАС ВІЙНИ (!) проголосували за цю пародію, за людину, яка за визначенням не може бути президентом!
    А ми говоримо про вину якихось українських еліт… Якщо вони навіть є, то я маю великі сумніви, що вони справді УКРАЇНСЬКІ!
    В 2019-му цю еліту дружно задавила ота відома земноводна (популяція яких серед еліти дуже висока завжди!)
    Аякже, Порох мільярдер! (І вибрали підпільного мільярдера!)

    А в наші дні в еліту вже, мабуть, на Банковій назначають?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *