Суспільство

СРСР — країна злодіїв

Лише у 1920 році за інформацією газети «The New York Times» лише в банках США та Швейцарії на особистих рахунках товариша Леніна було 75 мільйонів швейцарських франків; Троцького – 11 мільйонів доларів та 90 мільйонів франків; Зинов’єва – 80 мільйонів франків; Дзержинського – 80 мільйонів франків.

На особистих рахунках Троцького у другій половині 20-х років лише у найважливішому федеральному резервному банку США «Bank of New York» зберігалося уже 80 мільйонів доларів. Один мільйон тодішніх доларів – це зараз приблизно 25 мільйонів.

Так що нинішні злодії у владі – «ніщєброди» порівняно з більшовиками. Мало кому відомо про «Золоту блокаду». У 20-х роках ХХ ст. через позицію головних кредиторів Російської імперії – Франції, Великої Британії та США було заборонено купувати золото з більшовицької Росії. Воно офіційно вважалося краденим.

Але знайшлися такі, хто грав роль скупників краденого – бариг. У Москві золото переплавлялося у нестандартні зливки без жодних розпізнавальних знаків (клейм) – т. з. «свинки» і через Прибалтику таємно вивозилося до нейтральної Швеції, де продавалося на 25% нижче вартості.

На Королівському монетному дворі його переплавляли у стандартні зливки і маркували шведськими клеймами. Далі крадене золото через Стокгольмську біржу йшло на торгівельні майданчики Європи і Америки, де його залюбки купували приватні банки. Усі знали про ці оборудки, але нічого вдіяти не могли – офіційно золото вважалося «шведським» і довести зворотне було неможливо.

А хто знає, що в 1921-1922 роках у Південній Африці було призупинено видобуток алмазів – ріка діамантів з Росії, що їх за безцінь розпродували більшовики, набиваючи грошима свої закордонні рахунки, зробила цей бізнес невигідним.

А Ленін завжди носив «буржуйський» котелок і лише після «революції» змінив його на пролетарського картуза, прилюдно демонструючи аскетизм та скромність. Проте жив у «віджатому» величезному маєтку, їздив на «віджатих» розкішних автівках з царського гаража, а в закордонних банках мав десятки мільйонів крадених доларів, франків та фунтів стерлінгів.

Павло Бондаренко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *