Суспільство

В «Чернігівській політехніці» навчатимуть військових

У Національному університеті «Чернігівська політехніка» відкрито Навчально-науковий Центр конверсії військових кадрів та ветеранів АТО/ООС. Тут відбуватиметься перепідготовка та соціальна адаптація військових, ветеранів, членів їх сімей шляхом організації та проведення навчальних занять, курсів, тренінгів, стажувань, заходів з працевлаштування, надання освітніх послуг за новітніми вітчизняними та закордонними програмами.

— Створення такого наукового, учбового осередку в університеті буде продовженням державних та міжнародних програм соціально-професійної адаптації. Маємо спеціалістів у багатьох галузях, зокрема викладачі, психологи, спеціалісти з працевлаштування тощо. І сьогодні вони об’єдналися в один колектив — освітньо-науковий центр, який і буде допомагати нашим армійцям, ветеранам та членам їхніх родин. Наразі перших два центри в Україні, які вже відкрилися – в Житомирі і Чернігові. Є концепція Міністерства у справах ветеранів, Міжнародного фонду соціальної адаптації, до яких долучено вже 22 університет, з якими реалізується проєкт «Норвегія-Україна», — говорить президент Міжнародного фонду соціальної адаптації Володимир Рубцов.

Критерієм вибору місця розміщення таких центрів є кількість учасників бойових дій, які потребують соціально-професійної адаптації до цивільного життя, наявність військових частини та військових навчальних закладів, які готують військовослужбовців. Водночас під час роботи також буде організована і співпраця з представниками територіальних центрів комплектування та соцпідтримки, Міністерства у справах ветеранів в регіонах.

— Навчальний центр для нашого університету — то в першу чергу довіра. Це є свідченням того, що наша команда справді професійна, яка заслуговує, щоб цей Центр був відкритий саме у нас, — зауважив ректор Національного університету «Чернігівська політехніка» Олег Новомлинець.

Підписано Меморандум про співпрацю між Координаційною радою ветеранів АТО/ООС при Чернігівській ОДА, громадською організацією «Чернігів Європейський» та Національним університетом «Чернігівська політехніка». Документ має розширити можливості Центру конверсії військових кадрів та ветеранів на місцевому рівні.

Ігор Березинський,
спецкор Інформагентства
МО України АрміяInform

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *