Суспільство

Вічно бігаючи, я забув, як зупинитись…

Коли телевізор прийшов до мене додому, я забув, як читати книги. Коли машина під’їхала до мого порога, я забув, як ходити. Коли я взяв у руки мобільний телефон — забув, як писати листи. Коли комп’ютер прийшов у мій будинок, я перестав цінувати час. Коли до мого будинку прийшов кондиціонер, я перестав ходити під деревом, шукаючи прохолодного вітерця.

Коли я залишився в місті, я забув запах пилу, трави та лук. Маючи справу з банками та картами, я забув ціну грошам. З запахом парфумів я забув аромат свіжих квітів. З появою фаст-фуду я забув, як готувати традиційні, екологічно корисні страви. Вічно бігаючи, я забув, як зупинитись. І, нарешті, коли у мене з’явився WhatsApp, я забув, як розмовляти та спілкуватися.

Коли ми вмираємо, наші гроші залишаються у банку. Однак, коли ми живі, ми не маємо достатньо грошей, щоб витрачати. Насправді коли нас немає, залишається ще багато не витрачених грошей.

Один бізнес-магнат у Китаї помер. Його вдова, що залишилася з $1,9 млрд у банку, вийшла заміж за свого водія. Її водій сказав: “Я весь час думав, що працюю на свого начальника… Тільки зараз я розумію, що мій начальник весь час працював на мене!”

Жорстока реальність така: важливіше жити, аніж мати більше багатства. Тому, треба прагнути сильного і здорового тіла. Справді не важливо, хто на кого працює.

У «крутому» смартфоні 70% функцій марні! Для дорогої машини не потрібні 70% швидкості та прибамбасів. Якщо ви володієте розкішною віллою або особняком, то 70% площі зазвичай не використовуються.

Як щодо ваших гардеробів? 70% із них не носилися! Все життя роботи та заробітку. 70% яких призначено іншим людям. Тому, ми повинні захищати та використовувати наші 30% повною мірою!

Сходіть та здайте медичні аналізи, навіть якщо ви не хворі. Пийте більше води, навіть якщо не відчуваєте спраги. Навчіться відпускати, навіть якщо ви зіткнулися із серйозними проблемами та не справедливістю. Спробуйте промовчати (здатися), навіть якщо ви маєте рацію.

Залишайтеся скромними, навіть якщо ви багаті та дуже сильні. Навчіться бути задоволеним, навіть якщо ви не багаті. Тренуйте свій розум і тіло, навіть якщо ви дуже зайняті. Знаходьте час для людей, які вам не байдужі!

Андрій Кардаш

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *