Суспільство

Війна і згвалтування

Не знаю, але розмірковую. Перший день нападу Хамас на Ізраїль. Повідомлення про зґвалтування жінок. Не логічна поведінка: Хамас мав використати фактор раптовості максимально ефективно. За проміжок часу бойовики знищать більше ізраїльтян, якщо не будуть відволікатися на ґвалтування. То чому вони відволікалися?

Не певен, що їм це дозволяли командири. Скоріше, мали би за це карати. Бо боєць зайнятий другорядними справами не виконую справу першочергову. Та й самому небезпечно одразу братися до ґвалтування. Боєць без штанів вразливий.

То чому під час бою ґвалтують?

Це не феномен цієї війни – про таку поведінку чоловіків є в літературі, кінематографі, у спогадах. Яка така сила змушує людину чоловічої статі в умовах найвищої для неї небезпеки і найвищої концентрації відволікатися на статевий акт?

Дощ іде, а ми скирдуємо – в нас стріляють, ми ґвалтуємо?

Як це пояснює фізіологія? Статевий потяг – це інстинкт, але є запобіжники, які в людини цей інстинкт регулюють. Чому на війні запобіжники не працюють, або працюють інакше? Не кажіть про мораль – скажіть, яку кнопку в чоловіка вмикає війна. Хтось знає?

Вадим Петрасюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *