Суспільство

Війна. Спроба прогнозу з поясненнями

Війна і мир. Що каже астрологія? Час народження сучасної Української держави — 24 серпня 1991 року, 18:00, коли Верховна Рада проголосувала за незалежність. Транзитні планети, рухаючись по небу, певним чином взаємодіють з натальними (зафіксованими на момент народження) планетами й точками. На основі цієї взаємодії можемо судити про те, що нас чекає в майбутньому.

У карті народження України важливе місце займає так званий тауквадрат – фігура, що має форму прямого рівнобедреного трикутника: містить опозицію планет і дві квадратури. На вершині тауквадрата розміщений Плутон, який утворює з одного боку квадратуру до Місяця, з другого – до групи планет (Сонце, Юпітер, Венера, Меркурій). Відповідно, між Місяцем і цією групою – опозиція.

Будь-який аспект до одного з кутів включає весь тауквадрат і створює напружену, критичну ситуацію, у якій задіяні різні сфери – система влади, народ, економіка, ідеологія, комунікації.

У найближчій перспективі бачимо кілька промовистих показників. Транзитний Сатурн, який у лютому 2022 утворював квадрат з натальним Плутоном, мав також сполучення з натальним Місяцем і утворював опозицію до скупчення планет з Сонцем. Ця опозиція триває у 2023 році.

Особливу увагу, очевидно, слід звернути саме на опозицію з Сонцем, оскільки воно пов’язане з державною владою чи державою загалом, а Сатурн — з обмеженнями, складнощами, звуженням можливостей, у нашому випадку — з воєнним станом. Відповідно до цього аспекта, особливо напруженими видаються березень, а згодом осінь — початок зими 2023 року, коли Сатурн після ретроградного відступу повертається до опозиції з Сонцем і «зависає» в ній на кілька місяців.

Астрологія (не розважальні гороскопчики на кожен день, а система знань) має справу з методом індукції. Тобто якщо аспект кілька разів збігається з певною ситуацією, то він і надалі збігатиметься з подібною ситуацією. Оскільки цього року домінуватиме аспект опозиції Сатурна до Сонця (із включенням усього тауквадрата), то щоб передбачити, що нас чекає в майбутньому, поглянемо, а що вже траплялося при подібних взаємодіях у минулому.

1993–1994. Сатурн в опозиції до Сонця. 9 липня 1993 верховна рада російської федерації оголосила Севастополь російським містом; країну сколихнули шахтарські бунти; внаслідок економічної кризи Леонід Кучма пішов у відставку з посади прем’єр-міністра, яку він тоді обіймав. У січні 1994 року «президент» Криму Юрій Мєшков закликав росію включити до свого складу Крим; політична та економічна криза, дострокові вибори Президента, поразка Леоніда Кравчука.

2000–2001. Сатурн у квадратурі до Сонця і Місяця. Восени 2000 року після оприлюднення аудіозаписів із кабінету Президента Кучми спалахнув політичний скандал (припускають спецоперацію російської ФСБ з метою компрометації української влади і як наслідок недопущення руху України до НАТО). 11 березня – вибух на шахті Баракова, загибель 80 шахтарів. 16 квітня – псевдореферендум за обмеження влади парламенту. 28 квітня – відставка Віктора Ющенка з посади прем’єр-міністра. 2001 рік – продовження касетного скандалу; узимку й навесні – масові маніфестації, акції «Вставай, Україно!», «Україна без Кучми», наметове містечко в центрі Києва.

2007–2008. Сатурн у з’єднанні з Сонцем і опозиції до Місяця. 2007 рік – політична криза, намагання розпустити парламент указом Президента Ющенка, уряд Януковича чинить опір; маніфестації в Києві; 30 вересня – дострокові парламентські вибори. 2008 року восени – розпад демократичної коаліції, протистояння Ющенка й Тимошенко; 16 вересня – відставка Яценюка з посади Голови Верховної Ради; указ про розпуск парламенту, окружний адміністративний суд Києва призупиняє дію указу; протистояння у владі.

2014–2015. Сатурн у квадратурі до Місяця й Сонця. 2014 рік – Євромайдан; березень – початок російської агресії, окупація Криму; вересень – Мінські угоди. 2015 рік – битва за Донецький аеропорт; у лютому – «Мінськ-2».

2022–2023. Сатурн у з’єднанні з Місяцем та в опозиції до Сонця. 2022 рік – початок широкомасштабної війни. 2023 рік – напруга наростає у березні, потім восени і спадає до кінця року.
Чи означитиме це закінчення війни? Очевидно, що так.

Цього ж року Україну чекають два інші тривалі аспекти, які теж вважаються вельми напруженими: опозиція тразитного Нептуна до натального Марса і квадратура транзитного Урана з натальним Місяцем. Нептун символізує великі сподівання, часом ілюзії, скандали, Марс — збройні сили. Напевне, реальність не завжди відповідатиме нашим очікуванням.

Уран — несподівані повороти, перехлюпування певної якості за межі, Місяць — народні маси, суспільні настрої. Тут гадати багато не треба: війна приноситиме ще чимало жахливих сюрпризів для нашого суспільства. Наступний, 2024 рік позначений взаємодією Плутона і Сатурна, яка відіграє важливу роль в історії новітньої України. Під час проходження транзитного Сатурна по натальному Плутону 2014 року відразу після Майдану розпочалося російське вторгнення. Під час їхньої квадратури в лютому 2022 росія розв’язала повномасштабну війну.У 2024 році, навпаки, Плутон проходитиме по натальному Сатурну. Плутон як найповільніша планета дає найтриваліші аспекти. Він позначає концентрацію енергії народних мас, секретні операції, викриття таємниць, кардинальні зміни, народження чогось нового.

На жаль, проходження транзитного Плутона по натальному Сатурну — це один з найтяжчих астрологічних аспектів, який характеризують як вибухонебезпечний і критичний. Але це наступного року. Цьогоріч у грудні завершується розпочата торік опозиція Сатурна до скупчення згаданих планет, що має принести відчутне полегшення.

Володимир Ільченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *