Суспільство

Влада на відробітку у гешефтмахерів

Реклама антисептиків, респіраторів, пов’язок таргагнить з усіх інтернет-шпар. За ваші кревні вам готові донести ваше індивідуальне спасіння аж до хатиноньки. Спекулянти і шарамижники топлять з нас на вселенській бідосі золотий лій, а їм за це ані гу-гу.

Нема ні суду, ні кари, ні митаря, ні голови, ні замашної булави. Квартальний, лоба кіношно наморщивши та ручками мокрого очкура притримуючи, оченятами в телесуфлера втупився і вечірні казанія нам каже.

Звісно, алілуя «Епіцентру», осанна «Новій Пошті», подяка усім багатим та фортунним за апарати вентиляції легенів. «Пасіба» навіть тим, хто купив їх для себе, родини, коханок-коханців, бо колись-таки, коли все минеться, зрештою коли з’являться модерновіші моделі, скажімо, зі стразиками «Сваровскі», з іконками чи у прикиді останньої моделі «мерса», — є чималі сподівання, що застарілий медичний «непотріб» жертводавці витарабанять зі своїх палаццо і милосердно передадуть лікарням.

Але копійчані маски, антисептики, якими нині влада мала б наситити всі громадські місця, торговельні центри, роздавати на вулицях випадковим перехожим! Якщо ці рятівні соломини продаються за шалені гроші, то це вже волає кінецьсвіттям, пече пеклом.

Це сатанинський знак: наша влада на відробітку у гешефтмахерів, а наші рюкзачні внутрішні справи-діла-дєлішкі, схоже, перепрофілювалися на інший ходовий товар.

… Вчора, їдучи велосипедом на скупи, бачив, як в одному місці зальотна бригада валила відбірні красені-сосни. Ніхто їм не боронив, хоча це було серед білого дня, при дорозі і за пів кілометра від околиці селища. Нашому чутливому бізнесу і карантин у поміч.

Не доведи Боже завтра бачити в інтернеті «гарячі пропозиції» від трунарів.

Валерій Ясиновський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *