Суспільство

Воюємо і годуємо поторочу

Україна і українці нині в ситуації, яка не має аналогів у світовій історії. Це ситуація, коли ціла держава, суспільство грає в російську рулетку. Кожен із нас відчуває, яка це напруга. І відмовитися від гри неможливо. Але ж ця ситуація дає нам колосальний шанс — стати кращими, зробити те, на що ми ніколи б не відважилися.

Наприклад, плюнути на власну вигоду і зробити не так, як вигідно, а так, як підказує совість. Ця ситуація може пришвидшити модернізацію України колосально, змінити українське суспільство на краще. Залишатися людьми, коли граєш в російську рулетку, непросто, але можливо. Це єдина справжня мета.

***
У нас всі проти Путіна, бо Путін далеко, але – дивна річ — той факт, що чимало університетів підтримало Шкарлета у його протистоянні із «Могилянкою», свідчить: Путін насправді не так далеко, як видається.

От кого ви підтримуєте, дорогі колеги?!
Плагіатора і міністра, що вдається по допомогу до «тітушок»? Бо хто ж ту скриньку на виборах у «Могилянці» викрадав, як не підручні Шкарлета? Яке світло науки можуть нести ті, хто підтримує Шкарлета? Та жодного!

Значить, одні мають гинути на фронті, а наша прекрасна наукова і культурна еліта будуть плодити невігластво? Ось тому, власне, у нас і наука, і культура така анемічна та немічна. Бо творять її пристосуванці різних мастей, затяті егоїсти і егоїстки, які, окрім гордині, нічого не знають і знати не хочуть.

Сьогодні, коли в мережі з‘являється якась відозва: чи то на сайті Мінкульту, чи на сайті Міносвіти, так і чекай ганьби! Соромно нині бути українським працівником культурної чи наукової ниви. Це найогидніше поле після політики.

Бідний український народ, що породив і годує таку поторочу.

Роксана Харчук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *