Хвиля Десни » 17 Лютого, 2022

Daily Archives: 17 Лютого, 2022

Культура

Зачарування Жулем Верном

Published by:

Переважна більшість радянських громадян не могли їздити у екзотичні місця (пригадуєте відомий жарт тих часів: «Годі дивитися на світ очима Юрія Сенкевича»?). Реальні вилазки за межі «залізної завіси» підліткам заміняла письменницька і власна фантазія. Романи Александра Дюма були дефіцитними, бо крім молодших читачів за ними полювали також дорослі. Улюбленця чернівецьких поціновувачів пригодницької літератури міжвоєнних років, німецького письменника Карла Мая фактично заборонили з ідеологічних причин. Тому дітям залишався лише Жуль Верн.

Continue reading

Культура

Випита «чаша» Олени Шульги

Published by:

У віршах Олени Шульги з Прилук (ймення й творчість поетки зовсім були для мене незнані, аж поки я не прочитав статтю О.Шугая в «Українській літературній газеті» №3 2022) міститься те надважливе, що робить її слова живими, а відтак невідхильно спонукає живе серце кожного відгукнутися, зрезонувати.

Continue reading

Культура

Тим, котрі здатні стояти за себе!

Published by:

О, щироукраїнці забідкались. Дехто з моїх знайомих під приводом (буде–не–буде) війна днями виїхав у санаторії Західної України. Навіть моя рідна сестра запропонувала мені: «Братику, не журись, на тебе з сім’єю завше чекає батьківська літня кухня… Приїжджайте!»

Continue reading

Суспільство

Воюємо і годуємо поторочу

Published by:

Україна і українці нині в ситуації, яка не має аналогів у світовій історії. Це ситуація, коли ціла держава, суспільство грає в російську рулетку. Кожен із нас відчуває, яка це напруга. І відмовитися від гри неможливо. Але ж ця ситуація дає нам колосальний шанс — стати кращими, зробити те, на що ми ніколи б не відважилися.

Continue reading

Суспільство

Готовність

Published by:

Дивовижна річ – ми готові захищатися! ДивоВижна для них і для світу, але не для нас. Тому, що вони століттями схиляли нас боронитися, рятуватися від них усіма відкритими і прихованими способами. І нарешті ми цьому навчилися. А світ доводив нам, що вірити і довіряти слід тільки собі. І ми повірили в себе.

Continue reading