Суспільство

Зазіхнули на святе або Аби сухий голубець не застряг у горлі

КУПКА НЕСАМОВИТИХ АКТИВІСТІВ ВИМАГАЄ ВІД ДЕПУТАТІВ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПІДНЯТИ РУКУ СПРАВДІ НА СВЯТЕ…

Після того, як Чернівецька міська рада почала дослухатися до колективних петицій містян, цю форму управління владою експлуатують у хвіст і в гриву. Часто висуваючи нелогічні вимоги, котрі йдуть всупереч як європейській традиції, так і укладу життя буковинської громади.

Днями пройшла електронна петиція про заборону продажу спиртного у різдвяному містечку на Соборній площі. Назбирала вона 256 із 250-ти необхідних голосів. Саме такий мізерний ценз для розгляду петицій міською радою з якоїсь радості затвердили депутати. Тепер ця е-петиція має розглядатися спеціальною комісією з числа чиновників міськради.

Її автор, нєкій Віктор Кушнірюк закликав міську раду не перетворювати різдвяне містечко на генделик-наливайку.

Те, що така ініціатива викликала обурення переважної більшості чернівчан, у яких різдвяний ярмарок асоціюється як і у Європі, окрім їжі та смаколиків, ще й з глінтвейном, гарячим вином та пивом, а також чаркою доброї буковинської горівочки під смажені ковбаски, його не турбує.

Практика свідчить, що ті, хто вправляється в написанні різного штибу петицій, у народному господарстві задіяні слабо. Люди ж, які працюють і відкладають кошти на свято в очікуванні Різдва та Нового року, писати чи навіть звертати увагу на сумнівні ініціативи часу не мають.

Тож містяни сподіваються, що депутатам стане здорового глузду, щоби викинути цю електронну рептильку у спам.

Тим більше, що цього року українці католицького віросповідання, як і православні румунської національності святкуватимуть Різдво 25 грудня, під що держава виділила окремі святкові дні. Окрім того, серйозним аргументом для відхилення провокаційної ініціативи є той факт, що дитячий майданчик з хатинкою для Святого Миколая, ковзанкою та ятками з солодощами розташований на окремому майданчику Соборної площі.

Ті ж, хто вже стомився від петицій-нісенітниць вимагає від депутатського корпусу Чернівецької міської ради збільшити квоту для розгляду подібних дописів, принаймні до 5 тисяч необхідних для підтримки голосів. Бо й надалі продовжуватимуть ЧУДИТИ, а людям сухий голубець ставатиме в горлі.

Руки геть від Різдва!

Сергій Сулима

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *