Хвиля Десни » 19 Січня, 2020

Daily Archives: 19 Січня, 2020

Культура

Лиш я, українець, маю право критикувать генія Марчука…

Published by:

Іван Марчук народився на Тернопільщині в родині відомого на всю округу сільського ткача. За радянського часу за свою творчість був під постійним «прицілом» КГБ. У 1988 році національна Спілка художників відмовилась офіційно визнати його творчість, хоча на той час він мав понад 15 експозицій у різних містах колишнього СРСР.

Continue reading

Суспільство

Поки дилетант фраєриться…

Published by:

Нема нічого страшнішого, ніж нереалізований агресивний дилетант. Який опанувавши якусь нехитру премудрість починає тулити її всім присутнім. Бо дилетанту здається, що йому є що сказати світу, але його просто не чують.

Continue reading

Культура

Не треба просити «побризкати більше»…

Published by:

Протягом останніх років 19 січня під час або після Великого водосвяття все частіше спостерігаємо таку картину: у водоймах влаштовуються масові пірнання й купання з метою «змити гріхи» в освяченій воді.

Continue reading

Суспільство

Крєщєніє з доставкой на дом

Published by:

Тільки воду освятили, люди беруть собі водичку, а хтось — дупою туди пірнає… В народній українській традиції, після Водохреща, тиждень навіть не прали, щоб не забруднити освячену воду… Але «найкрутіше» нині навіть не в ополонку шубовснути, а… «визвать батюшку на дом»…

Continue reading