Хвиля Десни » 12 Травня, 2020

Daily Archives: 12 Травня, 2020

Культура

Із Гордона був би добрий метрдотель

Published by:

Взявши інтерв’ю у Поклонської, Дмитро Гордон остаточно заплямував себе – такий невтішний підсумок висловлюють більшість аналітиків у царині вітчизняних медіа. Але чи не найточнішим та оригінальнішим є журналіст Павло Казарін.

Continue reading

Суспільство

Вставні мовні щелепи

Published by:

Село. Малолюдно. Їдемо з чоловіком в авто. Під магазином «Фора» стоять двійко підлітків. На вигляд восьмикласник з п’ятикласником. Стоять із ящичками різнобарвних квітів. Продають на розсаду. Запримітила кольоровий острівець здалеку. Прикипіла поглядом до дітей. Не можу проїхати повз таких продавців.

Continue reading

Культура

Хрест Стефаника в Чужому полі

Published by:

«Жаль, що гроші не дали нам поговорити про літературу. Вона у нас іде якось за принципом: хто в ліс, а хто й за патиками. Словом, хто що придумає. Так і творить, не дивлячись на инчих і ні з ким не радячись. Ми до цього часу козакуємо, навіть дискредитуючи козацтво. Якби у нас був літературний центр – справа би стояла по-инчому».

Куліш – Драгоманову, 1875 р.

Continue reading

Культура

Десять літ без Юрія Іллєнка

Published by:

У ці травневі дні (9) народився Геній, Юрій Герасимович Іллєнко. І вже 10 літ як його нема з нами. Ще й досі не вкладається в свідомості – бо такого, здається, не може бути. Юрій Іллєнко не міг вмерти. Не мав права. Він же доба. Але він вже історія! І що таке ті його 75 років — справедливо запитує Оксана Пахльовська в статті «Геній і Піраняс»?

Continue reading