Хвиля Десни » 5 Серпня, 2020

Daily Archives: 5 Серпня, 2020

Культура

Масова культура тоне в депресії

Published by:

Схоже на те, що основним і глобальним трендом в масовій культурі 2020-х буде таке поняття, як «депресія». Не помітити тенденцію вже неможливо. Все це вже давно почалось і проявилось в попередні роки, має своїх популяризаторів-попередників і теоретичне обґрунтування, яке ведеться філософами і художниками ще з 1960-х років і, навіть, раніше. Все, як і положено, починається з нішевих, арт-хаусних робіт і поступово заходить в маскультуру.

Continue reading

Суспільство

Півень Паскудей

Published by:

Першим на нашій Садовій піє Паскудей — когут баби Влени. Назвисько дістав за крутий характер. Він бездоглядний і безоглядний. Ночує то на вишні, то на шопі, то в кузові старого ЗИЛа. Тому першим помічає зародження нового дня і сповіщає про це всім.

Continue reading

Суспільство

Як австріяк українське село врятував

Published by:

… Влітку 1943 року над селом Анисів нависла загроза знищення: з Чернігова сюди прибув німецький каральний загін. Напередодні місцеві хлопці-одчайдухи вирішили пустити під укіс ворожий потяг. Залізницею Чернігів—Ніжин—Київ через відступ гітлерівців якраз активізувався рух поїздів. Тож хлопці і вирішили перед приходом Червоної армії зробити свій внесок у перемогу…

Continue reading