Хвиля Десни » 14 Жовтня, 2020

Daily Archives: 14 Жовтня, 2020

Культура

Мовитиме від Господнього престолу

Published by:

Думаю, що помирати йому було важко не тільки від хвороби, але й від отого покручного стану української мови, яку ми всі чуємо на вулицях, з телевізора, з виступів наших, прости, Господи, політиків… Олександр Пономарів був Лицарем української мови. Скажімо, тих же політиків він міряв тією ж українською мовою.

Continue reading

Культура

Олександр Пономарів і буква «і» в моєму прізвищі

Published by:

Коли вони йдуть у засвіти, дистанція від сьогодні і до студентських років стає все більш уривчастою. Так вся та п’ятирічка у жовтому корпусі заповнена їхніми голосами, смішними (і не дуже) історіями, дружбою, яка дала почасти більше, ніж лекції.

Continue reading

Культура

Як же так, Олександре Даниловичу?!

Published by:

Олександре Даниловичу, ну як же так! У ці сутінкові часи, коли плодяться «досвідченні», хоча я так сподівалася, що часи «професорів» уже минули… Коли, вмикаючи телевізор, хочеться заткнути вуха від оцих лінгвістичних помий, котрі виливаються тобі на голову…

Continue reading

Політика

Примітивний популізм «найвеличнішого слуги»

Published by:

Президент Зеленський нарешті озвучив, так зване, «перше питання» із п’яти, з якими він хоче звернутися до народу… і одразу все стає зрозумілим. Наш «найвеличніший слуга» знову обирає шлях звичного популізму. Дикого популізму та брехні.

Continue reading