Хвиля Десни » 20 Жовтня, 2020

Daily Archives: 20 Жовтня, 2020

Культура

Львівські письменники під «КЛЬОФеліном»

Published by:

Через лист одного графомана на підтримку «Слуг народа», підписаний «Письменники Львівщини», радісний плебс почав робити глобальні висновки про продажних письменників і галичан взагалі. Забуваючи, що Львівщина якраз дала найменше голосів за «зелене непорозуміння».

Continue reading

Культура

«Сага» у кращих халтурних традиціях

Published by:

Телеканал «Україна» показав серіал «Сага». Дорогий серіал, проте знятий у «кращих» халтурних українських традиціях — одна антропологія Микити Козака, патріарха роду козаків чого варта! Костюми, зміна героїв, нестиковка пори року з картинкою на екрані, п’яні фріци і героїчний СМЕРШ…

Continue reading

Культура

«Ефект кобри» і заборонена книжка

Published by:

Під час колоніального правління англійців у Індії їх, не звиклих до всілякого гаддя пещених аристократів, дуже діймали кобри. І вони вирішили пофіксити проблему звичним для них шляхом – почали платити місцевому населенню за кожну голову пійманої кобри…

Continue reading

Культура

… Проте книжку Кіпіані купувати не буду!

Published by:

Перечекала вчорашню істерику в соціальній мережі стосовно судової заборони розповсюджувати книжку Кіпіані про Стуса, і тепер хочу також сказати… Отам, на світлині — то не всі мої книжки Стуса і про Стуса. Це лише те, що потрапило на очі в нашій бібліотеці. Стуса в нас багато.

Continue reading

Культура

«… В краю потворнім є потворний бог – почвар володар…»

Published by:

Рішення суду щодо книжки В.Кіпіані «Справа Василя Стуса» у 2020 році, за крок до 30-річчя Незалежності України — це середньовічне знущання над свободою слова. Власне, сама судова процедура, що відбулася в результаті судового позову, змушує замислитися: де ми, хто ми і як нам бути далі?

Continue reading