Хвиля Десни » 1 Листопада, 2020

Daily Archives: 1 Листопада, 2020

Політика

Щодо наших волань про європейськість

Published by:

Будь-які цивілізації і навіть цивілізованість створюють і фінансують еліти. Нема в Україні таких еліт поки що. У нас цивілізація і цивілізованість перекладається на плечі держави, тобто на державний бюджет, в якому значна частка запозичень, які мають спрямовуватися саме на реформування інститутів. Одначе держава не в стані з цим впоратися, бо вона сама потребує реформування.

Continue reading

Суспільство

Розмисли зі шваброю в руках

Published by:

Треба було купити нову швабру. Стою я, значить, на касі в супермаркеті з цією звичайною запакованою шваброю, дивлюсь на неї і розмірковую, наскільки вона продумана дизайнерськи, де всі ці наворочені *уйні — функції віджиму, там якісь важелі, тут якісь пристрої, різнокольорова, але в одній гамі, з різними заокругленими деталями, ніби з якогось космічного корабля, хромоване руків’я розсувається під зріст…

Continue reading

Культура

Ваші російськомовні діти

Published by:

Пригадую ті свої нечисленні поїздки з «Книжковим двориком» на південь і схід, звідки я поверталася з різними відчуттями, часом пригнічена, часом збентежена, писала про те, що бачила, а потім читала обурливі коментарі від тамтешніх українців.

Continue reading

Спорт

Гіркота перемоги Усіка

Published by:

Сьогодні вночі Усік переміг англійця Дерека Чісору, але не молитвами українців, а простим рішенням суддів. Коментатори усього світу називали Усіка українцем і це єдине, що визначало у прихильнику московського паханату громадянина України.

Continue reading