Хвиля Десни » 5 Листопада, 2020

Daily Archives: 5 Листопада, 2020

Політика

Не дожила до ювілею…

Published by:

Всюдисущий фотомайстер Віктор Кошмал зробив оце заглавне фото далекого чи не 2006 року (бо я ще не сивий), коли Наталія Андріївна Романова була головою Чернігівської обласної ради. І тут я їй щось намагаюся доводити — це явно було в кулуарах між засіданнями сесії.

Continue reading

Культура

Зів’ялі флокси

Published by:

Був кінець 80-тих, я працював у обласній молодіжній газеті, і був відряджений записати спогади про видатного художника. Його друг юності, старий сором’язливий чоловічок, жив на околиці Мукачева, вутла хижка впиралася в замкову гору. Сад геть здичавів, зате як буйно цвіли, як навісно пахли флокси – білі, рожеві, блакитні.

Continue reading

Культура

Про комсомол тепер знають хорвати

Published by:

Мій вірш «Убий ананаса» було перекладено на кілька мов. А ось і «комсомолка» пішла крокувати по планеті. Хорватський переклад Юрка Позаяка — видатного українського і хорватського поета. Для цнотливих мамочок поясню, що вірш було написано на початку 70-тих, коли я був студентом і гнівно засуджував совєтський лад.

Continue reading

Культура

Епічний роман з оманливою назвою

Published by:

Чула багато захопливих відгуків про цю книжку. Але прочитане перевершило мої очікування. Йдеться про роман «Якоб вирішує любити», що належить перу швейцарського письменника румунського походження Каталінові Доріану Флореску. Книжка вийшла у Видавництві XXI ще 2016-го року в перекладі Юрка Прохаська.

Continue reading

Культура

Той, шо мене рекомендував

Published by:

Він рекомендував мене до Спілки письменників, а сам… з неї вийшов. Євген Баран — найпродуктивніший літературний критик. Працює у сфері, яка, схоже, й самим письменникам уже малоцікава, а він вперто читає тих письменників і оцінює.

Continue reading