Хвиля Десни » 24 Листопада, 2020

Daily Archives: 24 Листопада, 2020

Культура

Пишатимусь тобою, брате

Published by:

Вчора, 23 листопада після тривалої хвороби відійшов у вічність один із самих близьких моїх родичів – мій двоюрідний брат Володимир Земляний. Оскільки я у батьків – єдиний син, тож Володимир був для мене як рідний брат. Принаймні саме так я його завжди сприймав.

Continue reading

Культура

Світлій пам’яті Володимира Земляного

Published by:

Пішов із життя співробітник навчально-виробничої майстерні «Грінченко-інформ» Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка Володимир Михайлович Земляний. Педагог-практик, якого любили студенти, поет, вірші якого стали живими катренами і чудовими піснями, публіцист, увінчаний державною премією.

Continue reading

Політика

Історія «оживших українців»

Published by:

В історіях голодоморів має запам’ятатися акція винищення переселенців з РСФСР, яких сотнями тисяч наперли були до окупованої України 1932 року. А чому дійшло до масових убивств? Бо органи ОГПУ подавали некоректні, «оптимістичні» дані про кількість будинків і господарств, звільнених від українців шляхом голоду…

Continue reading

Культура

«Ефект Мендель» або поскрибована Шевченківська премія

Published by:

На офіційному сайті Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка опубліковано «довгий» список авторів і їхніх творів, допущених до участі в другому турі на здобуття Шевченківської премії. «Відсіювання» вже на початковому етапі декого з визнаних фаворитів підтверджує невтішні висновки: т.зв. «постмодерністи»-«ліберасти» люблять тільки себе й собі подібних.

Continue reading

Культура

З нагоди ювілею газети «Чернівці»

Published by:

Незабутні буремні революційні 1989-1990 роки… Історично багатоетнічне, традиційно толерантне, затишне і миролюбне місто Чернівці клекотить, як казан на ватрі, роздмуханій молодими вітрами політичних змін, викликаних незворотніми процесами Перебудови. І… в певній мірі розпочатими і оспіваними Першим фестивалем української сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», який відбувся у вересні 1989.

Continue reading