Хвиля Десни » 15 Грудня, 2020

Daily Archives: 15 Грудня, 2020

Культура

Роман Романа Іваничука на ковідному тлі

Published by:

В листопаді 1830 року Львів охопила паніка. Епідемія холери косила місто. Протиепідемічні заходи уряду були непослідовними і хаотичними. Одні заклади влада безапеляційно закривала, іншим дозволено було працювати. Все це викликало обурення та бунти. Масакра між поліцією і містянами, що сталася біля театру, який відмінив вечірню виставу «Ганнуся з Погулянки», сколихнула місто. Львів ніяк не хотів змінювати свого сталого ритму життя. І ніхто тоді не підозрював, що через 190 років історія повториться з вражаючою подібністю.

Continue reading

Спорт

Помер наш «фізрук» Слободян

Published by:

На початку 80-х він справді працював на кафедрі фізичного виховання в Київському державному університеті імені Т.Шевченка. Наші дівчата його не називали інакше, аніж «фізрук». Думаю, мало хто з дівчат, а дехто й з хлопців знав, що то не простий учитель фізкультури, а футбольна зірка першої величини.

Continue reading

Суспільство

Номери померлих друзів

Published by:

… Учора гортав електронний довідник, шукав потрібний номер телефона, і натрапив на знайомі числа тих, кому вони належали… Особливо цього року додалося номерів, господарі яких «із того боку» вже ніколи не озвуться…

Continue reading

Суспільство

… Тільки ж, де ті люди?!

Published by:

Сьогодні в мене снідали сороки — ціла зграя, десь більше десяти. Порахувати було важко, бо вони відлітали, прилітали й відскакували насторожено. Торік жили в саду лише дві. Зовсім не боялися. Сиділи дуже близько. Літали навколишніми садами, і хтось обох (пару) застрелив.

Continue reading

Суспільство

Краще «вмерти» і бути спокійним, аніж жити й нервуватися…

Published by:

Я думала, що тема ковіду вже всім нецікава, але люди пишуть, просять поділитися досвідом… Ані про симптоми, ані про лікування писати не буду. Напишу лише ті висновки, які я зробила особисто для себе.

Continue reading