Хвиля Десни » 18 Грудня, 2020

Daily Archives: 18 Грудня, 2020

Культура

Ніл Фергюсон і «зіпсовані стандарти»

Published by:

Найкраща книжка, яку я прочитала цьогоріч — книжка Ніла Фергюсона «Цивілізація. Як Захід став успішним». Дуже прикро, що я прочитала її не 2017 року, коли вона й побачила світ у видавнициві «Наш формат» — перекладач Вячеслав Циба. Книжка цього ж автора «Глобальний занепад…» — теж цікава, але вона все ж не справила на мене такого колосального враження, як «Цивілізація…», хоча останню я читала вже після «Глобального занепаду…»

Continue reading

Політика

Харківський символізм історії

Published by:

У такі дні фейсбук нагадує, як тісно я пов’язана з Харковом. І сьогодні кожен буде згадувати епоху Кернеса, в яку ми жили і свідками якої були. Я не хочу згадувати ні Кернеса в помаранчевому шалику, ні Кернеса, який вчить Добкіна не бути зі «скучным лицом», ні кернесівські медіа, ні газони і фонтани з мавпочками в парку Шевченка, і точно хотіла б забути про “з’їзд депутатів південно-східних регіонів України і Криму” в лютому 2014-го.

Continue reading

Політика

Що після Кернеса?

Published by:

Після смерті Кернеса на Харків чекає велика битва. Фельдман, Ярославський, клан самого Кернеса, Мураєв, Добкін, не рахуючи Авакова — короткий список тих, хто буде воювати за місто. Харків — на кордоні з РФ, плюс близькість до фронту. Тому процес буде непростий і небезпечний для всієї країни.

Continue reading

Суспільство

Глухівські сєпарські примхи

Published by:

Сумська область, м.Глухів, Школа №3. Через відмову учня співати російською мовою пісню на святі класний керівник 1 класу, повідомила, що адміністрація школи ухвалила рішення СКАСУВАТИ СВЯТО ЗОВСІМ, для всіх дітей, щоб покарати дитину і його маму і нацькувати на них весь клас.

Continue reading