Хвиля Десни » 2 Січня, 2021

Daily Archives: 2 Січня, 2021

Політика

Світлій пам’яті Степана Андрійовича

Published by:

Засуджений до смертної кари Польщею, ув‘язнений нацистською Німеччиною і вбитий КДБ, Степан Бандера досі, навіть в Україні, оцінюється крізь призму інших держав. Його постать неадекватно демонізована тільки тому, що ми — вічний об‘єкт чужої пропаганди і кволий борець за свій імідж у світі.

Continue reading

Культура

Бо Фейсбук – то паркан…

Published by:

Зібралися філологи та й на сторінках Фейсбук почали товкти воду в ступі щодо «дякую вас»… Поясню одну річ. Є мова літературна, а є розмовна. На Фейсбук панує розмовна, тому і я си по-галіційськи можу шо хоч писати, бо Фейсбук — то паркан. А на паркані ся пише любе.

Continue reading

Політика

Мерзенна бридота червоної московщини

Published by:

… Літо 1921 року. Три роки і вісім місяців з часу приходу більшовиків до влади. Головний більшовик Володимир Ульянов (Ленін) живе в одному з розкішних маєтків Підмосков’я, яке відібрали у вдови фабриканта Сави Морозова. Їздить в суперрозкішній «Delanay Billville», який належав останньому російському імператору. До послуг «вождя світового пролетаріату» і його дружини ще півдесятка автомобілів з царського гаража. А в швейцарських банках на ім’я Леніна є вкладів на 75 мільйонів франків.

Continue reading

Суспільство

Гімпічка і Пімпічка із засніженої минувшини

Published by:

Мабуть, я вже геть здитиніла. Ця чашка нагадала мені школу. Напевно, у класі 4-5 ми самі, без учительки і вчительського сценарію поставили новорічну виставу. Автором сценарію і головним режисером була я. Не було в тій казці дєдушкі Мороза, була вона українською мовою, бо й наша 101 школа, що між Лук’янівською тюрмою і Лук’янівським базаром, була українська.

Continue reading