Хвиля Десни » 7 Лютого, 2021

Daily Archives: 7 Лютого, 2021

Суспільство

За снігами – 80 літ!

Published by:

Ви мені сьогодні приснилися! Молода, гарна, але завжди тиха, поміркована і сором’язлива. З Вашим іменем на вустах, побожно і тихенько, аби не розбудити іншу жінку, я встав зрання і пішов на балкон. За заскленими віконницями термометр показував -15, на балконі було -1. Але ми завбачливо прикрили звечора лантух картоплі старою ковдрою та ще й вовняним зведриком…

Continue reading

Культура

Чи знаєте, що таке дивень?

Published by:

Одним із різновидів традиційних ласощів на Дніпропетровщині є хлібні (смачнющі!!!, нагадують смак бублика) палички, які називають красивим словом — ДИВЕНЬ. Печуть їх на очеретині. Яка якимось дивним чином не горить в процесі випікання. Такі дивні є весільним обрядовим печивом.

Continue reading

Культура

Чай мого діда

Published by:

Мій дідусь ніколи не пив звичайний чай. Скільки себе пам`ятаю, він завжди заварював різні гілочки. І якось я забула за цей напій, а нині згадала. Для чаю можна брати гілочки з вишні, смородини, яблуні, шипшини, малини, йошти і чого ще забажаєте. Заварювати можна як окремо, так і створювати власні композиції.

Continue reading

Культура

Мій «Проклятий двір»

Published by:

Я тепер офіційно — перекладач Нобелівського лауреата! У Видавництві 21 вийшов мій переклад роману Іво Андрича «Проклятий двір». «Проклятий двір» – один із найкращих і найвідоміших романів Нобелівського лауреата з літератури Іво Андрича. Цей роман побудовано за принципом «історія в історії», що дозволило письменнику поєднати одразу кілька оповідей.

Continue reading