Хвиля Десни » 9 Лютого, 2021

Daily Archives: 9 Лютого, 2021

Культура

Хрін треба терти у трусах…

Published by:

Садиба без хріну — життя на вітер. Ми купили собі садибу в селі, де живемо вже 11-й рік. Город — 20 соток, із садибою – 35, і жодної хронини. Журився, журився, а тоді пішов у береги (глинисті торф’яники), а там його — як лободи. Весною вкопав собі десяток невеличких хронин «з чубчиком», довжиною й товщиною як палець, та й посадив у найгіршому місці, буквально в глину. Ну, трохи заохотив його якимсь перегноєм.

Continue reading

Політика

Костюм, краватка і… кувалда у руках!

Published by:

Президент Зеленський особисто подзвонив голові правління корпорації «Pfizer» Альберту Бурлі і обговорив питання, пов’язані з укладенням контракту на постачання в Україну вакцини Pfizer/BioNTech у найкоротші терміни. Офіс президента радісно рапортує і подає все це як велике досягнення. Деякі видання цитують працівників «Pfizer», де ті дивуються, мовляв, це велика рідкість коли голова правління корпорації спілкується напряму з президентом країни!..

Continue reading

Культура

«Дистанційне» між парами і роками…

Published by:

Згадався «Алмазний мой вєнєц» Валентина Катаєва. Епізод, коли Катаєв надумав помирити Пастернака і Єсєніна. Привів рязанського скомороха додому до Пастернака, а того вдома нема. Єсєнін мав натуру — або вже, або ніколи. Жінка Пастернака пішла на кухню ставити самовар, а Єсєнін вишмаркався в білу скатертину, якою був накритий стіл у вітальні.

Continue reading

Культура Політика

Орда «м’якої сили»

Published by:

Прессекретар президента РФ Владіміра Путіна Дмітрій Пєсков заявив, що Кремль і надалі захищатиме свою ідентичність в Україні, де живе дуже багато росіян і російськомовних, які без сумніву є частиною «русского мира». Запевнивши, що його, того «міра», захист, розвиток відносин із ним і різні механізми підтримки були, є і залишатимуться пріоритетною темою для російської держави. І що Росія просуватиме ці ідеї в Україні «м’якою силою», методами, що не суперечать міжнародному праву.

Continue reading