Хвиля Десни » 4 Квітня, 2021

Daily Archives: 4 Квітня, 2021

Культура

Те, чого не розуміють росіяни

Published by:

Перевіряючи походження українського прізвища Чекаль, я виявив, що в інтернеті є лише російські пояснення. Але в сучасних російських гуманітарних дослідженнях старанно уникають слів «Україна» і «український», наче такої країни й народу в природі не існує. Для значної частини росіян Україна – це кошмарний сон, який має зникнути під час пробудження.

Continue reading

Спорт

По той бік глядацьких трибун

Published by:

Як воно – перевтілитися у футболіста елітного клубу Динамо (Київ), пройти від роздягальні до смарагдового газону, де на трибунах вже очікують на тебе тисячі вболівальників? Студенти Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка мали таку нагоду, а зорганізував нам те і люб’язно зголосився бути гідом Анатолій Якович Колоша, заступник директора столичної арени і її головний агроном.

Continue reading

Політика

До Катару за катарсисом?

Published by:

Президент Зеленський терміново відлітає до Катару… Без попереджень і без заздалегідь публічно запланованого візиту… Зустрічі, власне, заплановано на завтра, але ж і відпочити потребно… Щось це дуже нагадує події січня 2020 року, з вояжем до Оману, а країна натомість — без вищого керівництва, яке розбіглось відпочивати за кордоном…

Continue reading

Ексклюзивна хвиля

Соборування «Собором»

Published by:

Уклінно прошу усіх нас, хто вважає себе причетним до української літератури і взагалі творчості, прочитати цей текст. Для себе. Аби ще раз пережити нелегку, часом каторжу історію нашої літератури, зрозуміти, який це ХРАМ — високий і стражденний, і взагалі, як много важить СЛОВО, що було у Бога, і не легковажити ним… Дякую, пане професоре! Здається, ніхто так гостро, як ми, сімдесятники, не переживали і з’яву роману, і цю компартійну «травлю» на пострах усім, надто молодим, хто тоді «брався за перо», і очищення духовне у Гончаревому «СОБОРІ»!

Галина Тарасюк

Continue reading