Хвиля Десни » 8 Квітня, 2021

Daily Archives: 8 Квітня, 2021

Культура

Мальтійські пристрасті в романі Ірен Роздобудько

Published by:

Саме така книжка була мені потрібна після місяця читання надто серйозної і важкої чоловічої прози. Мені конче було необхідно прочитати щось захопливе, мандрівне і жіноче. І тут я інтуїтивно взяла з полиці книжку Ірен Роздобудько «Ранковий прибиральник» (видавництво «Нора-Друк»). Я кинула її у валізку і подалася в теплі краї. По правді відпочинок був настільки насиченим, що взялася я за читання лише перед відльотом додому. Але настрій, в якому перебувала, був цілком співзвучним з історією, описаною Ірен Роздобудько.

Continue reading

Культура

З письменницької хроніки карантину

Published by:

«Літературна Україна» опитує своїх авторів, як їм ведеться в умовах карантину? Це нині чи не найпопулярніше запитання: чим ви рятуєтеся під час карантину? Моя відповідь, певно, прозвучить найбанальніше: я пишу. Звичайно, агресивна токсична інформація не може не впливати на психіку. Коли помоніторю в інтернеті, як тотальна пандемія завойовує нові й нові країни, то творчий запал таки пригасає.

Continue reading

Суспільство

Наша мова

Published by:

Власне, це з особистого досвіду та спостережень… Всі, або майже всі російськомовні кияни, коли чують українську в публічних, громадських місцях, думають, що то ми так вийо*уємося…

Continue reading

Суспільство

Навіть «банний» день не помага…

Published by:

Ото вже навіть пости на Фейсбук пишеш українською, тільки шоб для своїх, шоб ніякий є*анько з боку бєрєзніка не причалапав… Аж, б*ядь, гульк! Лізе через сітку яценюка і рів з крокодилами припи*дошений песиголовець і тягне неначе діда з палицею коментар про «адіннарот»!

Continue reading