Хвиля Десни » 1 Липня, 2021

Daily Archives: 1 Липня, 2021

Культура

Від короля Улофа до Євро-2020

Published by:

Нині вся Україна та ще пів світу обговорюють одну тему: як шведи допомогли українцям пробитися до чвертьфіналу чемпіонату Європи з футболу. Різними жартами та мемами на цю тему пересипано весь Фейсбук. Багато хто пише, що ця традиція шведів — допомагати українцям тягнеться ще від Карла Великого. Але насправді така традиція значно давніша і започаткував її тисячу років тому шведський король Улоф Шетконунг.

Continue reading

Суспільство

За сценарієм роману Маркеса

Published by:

Мені не подобається, коли наша інтелектуальна еліта починає нарікати на народ, який він тупий. Ось народ вибрав і нинішню владу. Це неправильний підхід, бо еліта, зокрема інтелектуальна, точніше її якість — важливіша за народ. Усі обурилися тим, коли нашу сучасну літературу назвали провінційною, ксенофобською і лицемірною.

Continue reading

Спорт Суспільство

Хто дзвонив – Довбик чи пранкер?

Published by:

Мені подзвонив Артем Довбик. Ми з ним довго говорили по телефону. Я розповідала йому, що українській зірці і герою неприпустимо говорити в публічному просторі неукраїнською мовою. Пояснювала, чому. А він казав, що хоч його батьки й українськомовні, він постійно перебував з російськомовними тренерами.

Continue reading