Хвиля Десни » 21 Серпня, 2021

Daily Archives: 21 Серпня, 2021

Культура

Вдова і незаміжня діва

Published by:

Кохайтеся, чорнобриві,
Та не з москалями,
Бо москалі — чужі люде,
Роблять лихо з вами…
Скільки разів читано-перечитано… А саме зараз сприймається особливо. Моя сусідка Настуня читає «Катерину». Дуже гарно читає! Виразно. Чуттєво. По-народному…

Continue reading

Суспільство

Щодо вакцинації в маршрутках

Published by:

Вже котрий день поспіль «експерти фейсбуку» та й навіть експерДи обговорюють вакцинацію в маршрутках. Здається, вже висловились абсолютно всі. Саме тому дозволю й собі «вставити мої п’ять копійок» до цієї теми і чи бодай не вперше підтримаю чинного міністра Віктора Ляшка та поясню доступно, аби зрозумів навіть останній баран: насувається чергова хвиля цієї страшної і абсолютно ще не вивченої пандемії коронавірусу.

Continue reading

Культура

На Спаса осінь настає

Published by:

У дитинстві Спасівка мене зазвичай не радувала, як і інші серпневі свята, починаючи з Іллі. І вода в річці вже не така ласкава, як раніше. І стерня замість колосків. І клятий обов’язок – іти в кляту школу, ось-ось уже, ще кілька днів, ще кілька подихів. Те гостре проминання, той висохлий огуд, те небо, яке щодень стає вищим і відкритішим, та передосіння тривога затуляли собою все, затьмарювали, не давали бачити нічого красивого.

Continue reading