Хвиля Десни » 26 Серпня, 2021

Daily Archives: 26 Серпня, 2021

Культура

Кому — Бочеллі, а кому — Монатік…

Published by:

Концерт італійського тенора Андреа Бочеллі в Києві на День Незалежності був запланований ще на початку серпня. Подію анонсувало посольство України в Італії. В річницю незалежності України в Києві відбудеться знакова подія, писали — концерт всесвітньовідомого італійського оперного співака Андреа Бочеллі. Маестро представив програму «Голос моєї душі» на підтримку створення Центру сучасного мистецтва — музею Івана Марчука.

Continue reading

Культура

Мальви, що мама лишила

Published by:

Мама любила мальви. А ми саджали якісь новомодні квіти: різні там цинії-гліцинії, петунії, сульфінії. І втихаря косили мальви, бо ті вперто розросталися, лапатим листям кидаючи тінь на тих аристократок із закінченням -ії. Але мальви перемагали, обганяючи, як діти-переростки, отих вишуканих панянок-аристократок, кидаючи на них тіні, що довшали надвечір.

Continue reading

Суспільство

Зганьблені нагороди

Published by:

Охоче вірю, що більшість нагороджених державними відзнаками до Дня Незалежности України — хороші люди і, може, навіть патріоти. Але який вони мають стосунок до Незалежности? Наприклад, Сергій Бубка. За яку таку свободу він високо стрибав, що йому Зеленський дав орден Свободи?

Continue reading

Політика Суспільство

Зеленкою — в обличчя Порошенка

Published by:

П’ятого президента України Петра Порошенка центрі Києва на День Незалежності облили зеленкою. Дехто схильний вважати, що там не обійшлось без «керівної і спрямовуючої» ролі чинної влади…

Continue reading

Суспільство

«От де, люде, наша слава!..»

Published by:

Тій третині нас, хто й нині нестримно сочиться гірким слизом по СеРеСеРу. Кому й досі ніжно залоскочують його чутливі рецептори спірітуальні випари комунальних кухонь, кого зігрівають куфайки і кирзаки, чию згагу все ще тамує «целєбельна газіровка» з автоматів, кому бракує радянського щастя «діставати по блату» і грубого мазохізму поголовних черг, які тодішні гострослови пошепки звали «соціалістічєскім подходом к прілавку».

Continue reading

Суспільство

30-й День незалежності України

Published by:

Вже коли вийшов у метро на «Театральній», то зрозумів, що побачити парад на Хрещатику буде складно. Станція виявилася щільно заповненою людьми, і всі чотири ескалатори працювали тільки на підйом. А коли вийшов з-під землі, то тротуари вздовж Хрещатика були обліплені людьми.

Continue reading