Хвиля Десни » 27 Серпня, 2021

Daily Archives: 27 Серпня, 2021

Культура

«Єноти» Ірини Федишин

Published by:

Магазин біля Яремче оштрафували за нелегальне використання пісень Ірини Федишин. У березні агент з управління авторськими правами зафіксував відеозйомкою звучання в магазині двох пісень (одна з них «Україна колядує»…) і суд наклав штраф у розмірі 113,5 тисяч гривень. Сміх сміхом, але обурливим в цій історії є не факт штрафу, а його розмір.

Continue reading

Суспільство

Їжте мене, пийте мене…

Published by:

Ми просимо: «Ще хоч трішки, не підганяй літо, не поспішай…» А вона розвісила свої пишні червоні кетяхи і вперто пророкує початок осені: «Милуйтеся мною, вплітайте у вінки, фотографуйте, пишіть картини, складайте вірші!» А там і перший морозець незабаром, і пружкі терпкі ягоди стануть м’якими, соковитими, кисло-солодкими. «Їжте мене, пийте мене, бо не знайдете ягоди кориснішої».

Continue reading

Суспільство

Вишивка для нерозумних нащадків

Published by:

Світлина, що внизу по тексту, датована 28 травня 1947 р. Ліворуч унизу видно цю дату. 28 травня 1947 року арештували мою бабцю. Перед вами – вишивка, яку вона вишила в тюрмі. Бабці було 17 з половиною років. Очікуючи на депортацію в Сибір, вона потайки вишила цю вишивку за кілька тижнів. Нитки брала з чого завгодно: з хусток, зі светрів інших в’язнів, із підкладки своєї куртки бронзового кольору, зі спідниць.

Continue reading

Суспільство

Сватання до Європи

Published by:

… Жених прийшов п’яний, висякався у фіранку, загасив «бичок» у компоті, і поліз цілуватися до бабці… Європа нас боїться. А чи ми цього не знали? Уявіть себе тим-таки ЄС, і на вас суне 42 мільйони людей з липовими дипломами про «вищу освіту», які вивчали такі предмети, як «Історія КПСС», «Економіка соціалізму»…

Continue reading