Хвиля Десни » 5 Жовтня, 2021

Daily Archives: 5 Жовтня, 2021

Культура

Могутній сіверянин

Published by:

Український інтелект і пострадянсько-український інтелект – се як Василь Стус і Леонід Кучма. Аби не ображати читальників сайту «Хвиля Десни», мовляв окрім уродженця Чайкиного з Новгород-Сіверщини нікого й не вийшло [з розумом], то мушу завважити – таки є! Український інтелект.

Continue reading

Політика

Про модерний авторитаризм

Published by:

Не я перший констатую схильність Зеленського до авторитаризму. Я чув про ці його замашки, ще коли він не ліз у президенти, а керував Кварталом. Самозакохані люблять лестощі та схильні до авторитарності. І тут цікавий момент. Янукович теж будував авторитарну державу, але не дав волелюбний народ. І Зеленському, мовляв, не дасть.

Continue reading

Політика

Чотири сотні «президентів»

Published by:

Я знаю це відчуття, коли ти перебуваєш під банею ВРУ, приймаєш закони, спілкуєшся з президентом і прем’єром, і в тебе виникає хибне відчуття вибраності і вседосяжності. Що казати, усі 400 народних обранців потайки мріють бути президентами. Без перебільшення – усі! Від якогось юрченка до медведчука і спікера парламенту.

Continue reading

Суспільство

Забави хлопців-комсомольців

Published by:

Знаєте, хто здобув незалежність України?.. Ні, ви не знаєте, хто здобув незалежність України. Та я вам натякну. Якщо стоїте, то сядьте, щоб не впасти. Затамуйте подих – і читайте далі. Незалежність України здобули хлопці-комсомольці. А ще конкретніше – колишні працівники ЦК ЛКСМУ (Центрального Комітету Ленінської Комуністичної Спілки Молоді України). Так. Саме так.

Continue reading