Хвиля Десни » 9 Жовтня, 2021

Daily Archives: 9 Жовтня, 2021

Культура

Тетяна Таїрова в Батурині з новою книжкою

Published by:

В Національному Батуринському заповіднику «Гетьманська столиця» було хоч і прохолодно, але сонячно та радісно. Тут представляли незвичну книгу, адже її авторка – доктор історичних наук із Санкт-Петербурзького університету Тетяна Таїрова, відома як серйозний науковець, як авторка багатьох солідних наукових праць, а тут раптом – художня книга. І знову про того ж таки Мазепу.

Continue reading

Культура

Велич Івана Франка

Published by:

«Він, піонір тих політичних думок, які лягли в основу нашого політичного розвитку; він, що стільки натерпівся за них; він, що міг бути красою і славою нашої політичної репрезентації, – усунувся від політики тоді, коли його посів почав приносити плоди. Він, найвизначнійший учений в своїй области, замісць учити з університетської катедри та свобідно віддаватися науковій праці, мусів чорною літературною роботою: статями, перекладами, виправленнєм чужих писань, коректою заробляти на хліб, якого не могла дати сама творча письменницька праця.

Continue reading

Суспільство

Ми винні цим хлопцям, із оселедцями на голові

Published by:

Мушу сказати, що за останні 10 років кардинально переглянув своє відношення до войовничого патріотизму. Я завжди мав проукраїнське мислення, але ультраправих рухів трохи сторонився, бо їх агресія і радикалізм у мирні, довоєнні часи здавались мені недоречними і трохи навіть дикунськими.

Continue reading

Суспільство

Пандемія захоплення держави

Published by:

Член Європейської рахункової палати Юган Партс (естонець) сказав дуже коротко про те, що всі ми відчуваємо і знаємо. Україна — країна унікальна, бо в ній відбулося захоплення держави особами, яких усі називають олігархами. Юган Партс назвав і ціну цього захоплення — мільярди доларів щороку. Безперечно, у Європі немає іншої країни, в якій був би такий розрив між багатими і бідними, як в Україні.

Continue reading