Хвиля Десни » 9 Листопада, 2021

Daily Archives: 9 Листопада, 2021

Культура

Національний диктант

Published by:

Сьогодні всі пишуть національний диктант. А я боюся. Боюся, що не прочитають. Що прочитають не так. Боюся, що помилюся. Боюся, що не помилюся. Боюся, що допущу не ті помилки, які очікує диктор, чи диктантор, чи диктатор… Навіть не знаю, як правильно написати.

Continue reading

Політика

Не себе в Україні, а Україну в собі!

Published by:

Багато моїх читачів у соціальній мережі від мене зараз відписуються, ганять, ображають… І все через те, що я критикую команду Зе, зокрема Андрія Єрмака і його гоп-компанію, а водночас не підтримую Порошенка з такою ж гоп-компанією. Натомість мені приписують близькість до різних груп. Внесу ясність!

Continue reading

Політика

Бубнова Двійка при небубновому інтересі

Published by:

Найменше кортить повторювати оте банальне «а я ж казала», але у нашому випадку воно того варте… Вчора Петро Порошенко, прощаючись зі своїм медіаресурсом, констатував невтішний факт: теперішній Зеленський схожий на раннього Путіна: той свого часу, прикриваючись боротьбою з олігархами, взяв під контроль телеканали, придушив свободу слова, знищив політичну конкуренцію і побудував диктатуру.

Continue reading

Культура

Містичне і трагічне з Іваном Семененком

Published by:

Повернувшись до України із мандрів, з’їздили в гості до Івана Семененка, надзвичайно сильного, але майже забутого поета «витісненого покоління». Не мали з ним змоги побачитися вже місяців зо півтора. Цього разу Іван Семененко трохи менше говорив про поезію (хіба в контексті «і звідки це береться?»), трохи менше реальних подій згадував — от хіба як вони з Олегом Лишегою у 1986 якраз напередодні Чорнобильської катастрофи вечеряли в Лаврі…

Continue reading

Суспільство

«Знаряддя сатани» і безлад в умах

Published by:

За часу СРСР на підприємствах і по районах були такі стенди з патретами — «Наші маяки» (ті, на кого ми повинні би мали рівнятися). Сьогодні наші маяки в Европі — Болгарія (29% дорослого населення хоча б з однією дозою антиковідної вакцинації) і Румунія (44%). Цифра по Евросоюзу загалом — 81%.

Continue reading

Економіка Політика

Шантажист

Published by:

Події останніх місяців у протистоянні «імперії зла» розгортаються надто швидко (а точніше – за відсутності належного протистояння). Отже, хто переможе – цивілізований демократичний світ чи московський авторитаризм? Якщо раніше це питання не викликало жодних двозначних відповідей то тепер, з огляду на нахабну поведінку Російської Федерації в енергетичному секторі, не варто легковажити.

Continue reading