Хвиля Десни » 25 Листопада, 2021

Daily Archives: 25 Листопада, 2021

Політика

Шо не є некролог — то реклама!

Published by:

Телеведучий каналу «Україна 24» Савік Шустер, з моєї точки зору, порушив журналістські принципи неангажованості і заявив, що Зеленський втратив довіру еліт і народу, і це означає початок його кінця. При цьому назвав Зеленського «дитиною з гранатою», яка є потенційною загрозою для суспільства.

Continue reading

Політика

Кросовочні «лицарі»

Published by:

У цій світлині все прекрасно – еволюція політичної тусовки України. В 90-х фото було б із сауни або в костюмах турецького «адідасу» на тлі віників. У «нульові» мали б композицію зі швейцарських шале у лижних комбінезонах десь поміж засніжених Альп. Як варіант – з Чернечої гори. Тепер усе інакше – холодна зброя і вогонь ватри для шашлика.

Continue reading

Культура

Що у Гаськи «За спиною»?

Published by:

На цю книжку я натрапив випадково. Прочитав в інтернеті, що авторці присуджено Літературну премію Европейського Союзу. Зацікавився. З’ясував, що видання здійснило в-во «Фабула», обсяг — триста пятдесят сторінок. Перечитав чималий уривок. Було доволі цікаво. Врешті купив і прочитав роман Гаськи Шиян «За спиною» повністю. Ще з самого початку, коли читав уривок, мені закрадалися невиразні припущення, що весь твір так і залишиться у тісних межах того уривку, нічого більше там не знайду. «Але ж премія ЕС!» — щось уперто запереречувало в мені. І я мусив дещо більше з’ясувати про ту премію.

Continue reading

Суспільство

Хведорівна

Published by:

Вітя працював двірником уже майже двадцять років. Попервах, коли йому запропонували в ЖЕКу деркач і совок, він пручався. Ну, де це видано, щоб мужик у розквіті сил замітав вулиці. Однак начальниця ділянки Валентина Федорівна, або «Хведорівна», як звали її підлеглі, була наполеглива.
– Віть, ти не правий. Віник ще нікого не вбив. На відміну від спорту.

Continue reading

Культура

Незабутні 90-ті…

Published by:

Незабутні буремні революційні 1989-1990 роки… Історично багатоетнічне, традиційно толерантне, затишне і миролюбне місто Чернівці клекотить, як казан на ватрі, роздмуханій молодими вітрами політичних змін, викликаних незворотніми процесами Перебудови. І… певною мірою розпочатими і оспіваними Першим фестивалем української сучасної пісні та популярної музики «Червона рута», який відбувся у вересні 1989-го.

Continue reading