Хвиля Десни » 30 Листопада, 2021

Daily Archives: 30 Листопада, 2021

Культура

Електрик зі сродною душею (ч.2)

Published by:

На ту пору місто вже носило назву Кропивницький. Можна пригадати й описати усю історію перейменування. І в Панченка вона була непростою. Бо на перших порах він теж ратував за повернення «історичної назви». Було це на початку 90-их. Але пізніше переосмислив, в кількох листах є його думки (про Інгульськ, Кропивницький, Золотопілля). Він уже пішов на пенсію, відмовившись очолювати університет КМА, ще трохи читав лекції чи брав участь у наукових конференціях то в Києві, то у Львові, то в Одесі, то в Івано-Франківську, то в Кам’янці-Подільському (називаю лиш ті міста, з яких я отримував його листи)… І, звичайно, у Кропивницькому.

Continue reading

Культура

Я була мала, коли Назарія не стало…

Published by:

Сьогодні вся культурна спільнота згадує Назарія Яремчука, якому 70! А я… згадую дитинство. Мені родичі ставили цензуру на телевізор: година в день і лиш ті програми, які дозволить дід Митро. Серед програм — «Даруємо пісню», музична програма вітань. Перша музика, яку я почула у записі, з телевізора — це Назарій Яремчук, Василь Зінкевич, Павло Дворський і «Дзвони».

Continue reading

Суспільство

Якщо…

Published by:

Якщо тобі вдалося обдурити когось, це не означає, що він дурний, а ти розумний; це означає, що тобі довіряли більше. Якщо ти провів час із приємністю, він не втрачений. Якщо накопичувати знання без віри, – це пусте лахміття. Якщо ти навчився пробачати іншим, ти став зрілим; якщо навчився пробачати собі, – ти став мудрим.

Continue reading