Хвиля Десни » 2 Грудня, 2021

Daily Archives: 2 Грудня, 2021

Культура

Зі щоденника Степана Пушика

Published by:

«Мені буває важко порозумітися зі своїми сучасниками, але я твердо вірю в те, що з майбутніми поколіннями мені буде легше. Зрозуміють, збагнуть ту нелегку атмосферу, в якій я жив, боровся, творив задля завтрашнього. Жаль, що мене не буде, але будуть мої твори, які переживуть і мене, і моїх ворогів, і моїх друзів, і буде Україна!»

(Степан Пушик. 14.08.92)

Continue reading

Культура

Дата реставрації Гетьманщини

Published by:

Днями мали річницю мало кому знаної в Україні події – 1796 року реставровано Гетьманщину, зусиллями клану Милорадовичів та особистого секретаря імператора Павла І — голінського козака Котлубицького. Ліквідовано три намісництва, утворені 1782 року, а на їх місці утворено Малоросійську губернію в кордонах усіх 10 полків Війська Запорозького Городового, у тому числі всього Полтавського та частин Миргородського, влитих 14 років перед тим у Катеринославську губернію.

Continue reading

Політика

Ангела Меркель обирає панк-рок

Published by:

Наступного тижня Ангела Меркель остаточно розпрощається зі своїми канцлерськими обов’язками і залишить політичну сцену, на якій вона «банкувала» впродовж кількох десятиліть. За німецькою традицією на пенсію її проводжатимуть із музикою. Для цього Ангела Меркель обрала Ніну Хаген – «ікону німецького панк-року», яка й співатиме Меркель та всьому німецькому бомонду на прощання. Від такого вибору фрау Меркель чимало німців були шоковані.

Continue reading