Хвиля Десни » 5 Грудня, 2021

Daily Archives: 5 Грудня, 2021

Культура

Невечірня розмова з Максимом Рильським

Published by:

Зі мною розмовляв Максим Рильський… Розмовляв упродовж двох годин під відеозапис. Розмову (я не перший і, сподіваюсь, не останній у циклі таких «Невечірніх розмов») буде виставлено на Ютубі… Думаєте, жартую? Нітрохи! Навпроти мене сидів Рильський… Рильський Максим Георгійович, онук літературного класика. Говорили про Рильського — в будинку, в якому він жив у повоєнні роки (тепер тут, на горі побіля Голосіївського лісу і Голосіївської площі, музей).

Continue reading

Культура

Найбільший страх Григорія Сковороди

Published by:

Великому українцеві нині — 299 років! Небагато українців заслуговують на титул «великий». Сковорода — один із них. Хоча й не зовсім зрозуміло, за які, власне, заслуги. На той час, коли він творив свої кордоцентричні пасажі, світ уже знав і крутіших філософів. Його поезія — заплутана й водночас наївна.

Continue reading

Культура

Григір Тютюнник. Наступного літа буде роман…

Published by:

Сьогодні 90 років від дня народження Григора Тютюнника. Півтора року радію і сумую, пишучи про нього роман «Місяцю, місяцю…». Чернетка значною мірою вже написана. Сподіваюся, що наступного року, десь після літа, можна буде читати роман у книжкових палітурках.

Continue reading