Хвиля Десни » 23 Січня, 2022

Daily Archives: 23 Січня, 2022

Культура

Помолімось за Василя Фольварочного…

Published by:

Сьогодні потребує підтримки справжній патріот нашої держави Василь Іванович Фольваричний. Його також не обминула хвороба, що шириться сьогодні світом — COVID. Він нині у важкому стані… Василь Іванович був моїм першим керівником за часів Незалежної України. За президенства Кравчука нас, молодих рухівців, у 1992 році делегували в обласну владу.

Continue reading

Суспільство

Українські герої нових романів

Published by:

… Читаю актуальну українську прозу, і вже у третьому чи четвертому романі головна героїня, вона ж оповідачка, на перших сторінках книжки дивиться у велике дзеркало і бачить перед собою струнку, підтягнуту жінку років 25+ із тонкою талією та довгими ногами, вбрану в Ґуччі і Версаче…

Continue reading

Політика

Дубляжний голос ведмедика Паддінгтона

Published by:

Мене дивують люди, які продовжують масово веселитись над фейлами Зеленського і зеленої влади. Не сумувати, не каратись, а саме активно веселитись. «Дію» зламали — аха-ха-хха. Лохи! Таке враження, шо Путін збирається нападати на Україну осібно Зеленського, а не всіх нас.

Continue reading

Культура

Вмерти у день Соборности…

Published by:

Сталося непоправне… У Вирій відлетів наш побратим — видатний громадянин омріяної України, леґендарний творець фестивалю «Червона Рута» Тарас Мельник (17.01.1954 – 22.01.2022). За небесною сутністю він був архангелом питомих українських цінностей, вічним революціонером, покликаним до культурної модернізації України.

Continue reading

Культура

Тарас був титаном…

Published by:

Тарас Мельник… Пішов ще один титан української культури. Тарас Мельник був саме титаном. Нині здається дивним, що музичний фестиваль може стати поштовхом до Незалежності цілої країни. Та це об’єктивний факт. Фестиваль «Червона рута» у Чернівцях 1989 року надихав нас не лише слухати українську музику (а там відбувся фантастичний культурний вибух).

Continue reading

Культура

Татові… (некролог)

Published by:

Тарас Мельник — батько фестивалю «Червона Рута», патріот, ідеолог, музикознавець, піаніст вищого класу, борець за вільну та незалежну Україну, дисидент вищого ґатунку! Пішов тато… В день Соборності України! Ковід прийшов по нього, взяв його за руку і повів за собою у засвіти… Я думаю, що ми нізвідки не приходимо і нікуди не щезаємо… Я думаю що ми як квіти проростаємо з землі, в‘янемо, а потім на тому ж місці знов виростають нові квіти…

Continue reading