Хвиля Десни » 8 Травня, 2022

Daily Archives: 8 Травня, 2022

Суспільство

Коротка історія про Маму

Published by:

Ту фотографію, що глибше в тексті, мушу прокоментувати. Дівчата питають чи це моя дружина. Ні! Це моя мама. Сьогодні День матері. Напевно, ніколи я так не хотів її ласки, як хочу сьогодні. Вона була у мене дуже строга. Чомусь не дозволяла мені курити, коли мені вже було цілих п’ять років. Пасок висів на цв’яшку в хаті і цей пасок чомусь дуже хотів мене щодня полестити.

Continue reading

Культура Політика

Мілан Кундера про танки і «нерозділену любов»

Published by:

Письменник Мілан Кундера свідчить про російських окупантів під час їхнього вторгнення в Чехословаччину 1968 року: «На третій день окупації я їхав із Праги в Будейовиці… По всіх дорогах, у полях, у лісах, скрізь стояли табори російських піхотинців. В якийсь момент вони зупинили мою машину. Троє солдатів почали її обшуковувати. Щойно операція була завершена, офіцер, який віддавав наказ на обшук, запитав мене російською: «Как себя чувствуете?», тобто «Як ви себе почуваєте? Які маєте почуття?».

Continue reading

Культура Суспільство

Григорій Сковорода і «шось погане»

Published by:

Свого часу таліби знищили унікальні Баміанські статуї Будди в Афганістані. І один мудрий чоловік сказав: це вельми символічно! Будда з цього б сміявся… Неможливо знищити символ, який вивів НІЩО і НІЧОГО — в абсолют. В цім сенсі, порожнеча на місці статуй ще промовистіший пам‘ятник Будді і буддизму, ніж самі статуї.

Continue reading