Суспільство

Коротка історія про Маму

Ту фотографію, що глибше в тексті, мушу прокоментувати. Дівчата питають чи це моя дружина. Ні! Це моя мама. Сьогодні День матері. Напевно, ніколи я так не хотів її ласки, як хочу сьогодні. Вона була у мене дуже строга. Чомусь не дозволяла мені курити, коли мені вже було цілих п’ять років. Пасок висів на цв’яшку в хаті і цей пасок чомусь дуже хотів мене щодня полестити.

Коли вже звик до паска, то у шість років я вирішив, що не буду кидати палити. Так своє рішення і не змінив.

А мама моя була зв’язковою УПА, позивний «Липа». За що і провела 17 років за полярним колом. Арештували її «брати» наші, коли їй було 23 роки. Молодість провела у «славних» русскіх гАрадах — норільськ та воркута. Десять років у тюрмі і 7 років на волі у норільську без права виїзду з нього.

Хрущовська відлига дала їй змогу через 17 років повернутися у найкраще село на світі Ілемня, де і народила мене — хронічного курця і любителя паска.

Така от коротка історія.

З Днем матері українці!!! І те, що маму я розмістив на обкладинці своєї сторінки у Фейсбук — це моя меркантильність. Хочу, щоб вона продовжувала мене оберігати, а заодно слідкувати за мною, щоб я на посту не палив. А ще вона мене завжди вчила не порушувати заповіді Божі. Зараз я думаю, що вона не буде проти, коли я порушу (і не один раз) шосту заповідь Божу по відношенню до орків. Думаю, що вона буде тільки За!

Анатолій Якімечко 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *