Хвиля Десни » 31 Жовтня, 2022

Daily Archives: 31 Жовтня, 2022

Культура

Олег Лишега, «притулитися до класиків»…

Published by:

Вчора, 30 жовтня Олегові Лишезі виповнилося би 73… Всі роки бракує його — і бракуватиме тепер уже довіку. Так хотілося би знову почути кришталевий сміх Маленького Принца, усміхнений голос невразливого до повсякденних бід і турбот мудреця, безмежно талановитого поета і друга…

Continue reading

Суспільство

Залізний закон обивателя

Published by:

Роберт Міхельс ще 1911 року сформулював закон формування еліт, який називають «Залізний закон олігархії». Спостерігаючи поведінку учасників різних соціальних мереж і груп, я сформулював для себе «Залізний закон обивателя».

Continue reading

Культура

Через межу сьогосвіття

Published by:

Розмоклим довкіллям бреде Осінь. Вона одягла на безлике обличчя страшнувату ритуальну маску, загорнулася від сторонніх очей у плащ, зітканий з мряки, незбутніх мрій і тривожних передранкових снів, а патик в її руках ще пам’ятає, як нещодавно був живим зеленим деревцем на злеті серпня. Вона вже перейшла міста і села, поля і лісосмуги й тепер прямує до прадавніх хащів, на іншому кінці яких під подувами холодного вітру полощиться виснажена тканина реальності. Випалена холодом і безнадією найдовших зимових ночей, просочена вологим весняним подихом і обпечена літнім сонцестоянням, ця тканина вже геть обтріпана і ветха й крізь неї все виразніше протупає оксамитово-чорний виворіт світу.

Continue reading

Суспільство

Муха

Published by:

Пані Файфура місить тісто на вареники. За вісім довгих місяців, перша коротка зустріч. І раптом невідомо звідки з’являється у променях ранкового світла здоровенна Муха. І наповнює своїми розсікаючими прольотами і мерзенним бруньканням усе приміщення заграничної кухні.

Continue reading