Хвиля Десни » 13 Січня, 2023

Daily Archives: 13 Січня, 2023

Суспільство

Діти і ворона

Published by:

Сьогодні йшла поруч із дитячим садком. Веселоголоса мурашня в різнобарвних одяганках саме висипала на прогулянку. Більшість дітей просто бігала чи копирсалася лопатками в тоненьких дірявих латочках снігу. А з півдесятка курдупеликів з рожевими від морозу щічками стояли біля огорожі і дивилися на перехожих. Першою з ними порівнялася жінка, яка йшла мені назустріч.

Continue reading

Культура Суспільство

Дивовижне життя і пригоди Івана Фірцака

Published by:

Український силач, якого «поховали» в СРСР: завалив бика голими руками та пробив грудну клітку чемпіону Британії… Українець Іван «Кротон» Фірцак став світовою зіркою першої половини ХХ століття. Борець, боксер, боєць вільного стилю, неймовірний силач та артист цирку підкорював і звичайних глядачів, і королівських осіб. У 1928 році його визнали найсильнішою людиною планети. Деякі силові трюки Кротона досі ніхто не повторив. І незважаючи на всі старання, стерти пам’ять про легендарного богатиря радянська влада не змогла.

Continue reading

Культура

Хто визволить українську культуру?

Published by:

Це звичайно, важливо звільнити українську духовно-церковну сферу від «руського міра». Але наступним, не менш важливим кроком для України було би звільнення української культури від понад 300 літнього російського іга. Той, хто знайомий з хронологією культурних подій, знає всю цю історію указів, законів, заборон і утисків, що стосувалися, книгодрукування, існування українських театрів та культурних товариств. В радянські роки до цього додався ще й фізичний терор щодо знакових діячів української культури.

Continue reading